7 motive bune pentru a manca pepene verde in mod regulat

Valoarea nutritiva pentru fiecare 100 g de pepene verde:

Carbohidrati: 8 g

Proteine: 0,6 g

Grasimi: 0,2 g

Calorii: 30 de calorii

Fibre: 0,5 g

Vitamina A: 50 mcg

Vitamina C: 8,1 mg

Alte vitamine: B1, B2, B3 si B6

Potasiu: 112 mg

Magneziu: 11 mg

Fier: 0,2 mg

Alte minerale: mangan si fosfor

Pepenele verde este un aliment perfect pentru a ramane hidratat si sanatos. Consumul sau regulat te protejeaza impotriva bolilor de inima si a tulburarilor de vedere si poate fi cel mai bun aliat al tau dupa exercitiul fizic.

Iata care sunt motivele pentru care este benefic sa mananci pepene verde:

1 – Reduceti tensiunea arteriala

Un studiu   afirma ca o doza zilnica de suc de pepene verde ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Potrivit cercetatorilor, pepenele verde este un fruct care actioneaza cu efecte vasodilatatoare care maresc sinteza oxidului nitric, avand ca rezultat scaderea tensiunii arteriale.

2 – Un aliat foarte bun pentru slabit

In ciuda gustului sau dulce, pepenele verde are o densitate energetica scazuta. Contine mai mult de 90 %  de apa; asa ca poti manca mult fara a consuma multe calorii. Un studiu a aratat ca arginina – componenta secreta a pepenelui verde – ajuta la accelerarea metabolismului si promoveaza pierderea in greutate.

3 – Pepenele verde actioneaza ca un diuretic

Daca suferiti de probleme cu rinichii, tractul urinar, prostata sau retentia de apa, pepenele verde este un diuretic natural ideal pentru eliminarea toxinelor si pentru cresterea secretiei de urina de catre rinichi. Continutul sau ridicat de fibre favorizeaza, de asemenea, curatarea intestinelor si buna functionare a sistemului digestiv.

Citeste si articolul :   Iata de ce ar trebui sa mananci banane in fiecare zi

4 – Este eficient pentru durerile musculare

Potrivit unui studiu   consumul de suc de pepene verde ar putea fi remediul natural de care aveti nevoie pentru a va calma durerile musculare. Autorii cercetarii atribuie efectul mentionat mai sus unui aminoacid prezent in acest fruct, care este citrulina.

5 – Este benefic pentru sanatatea ochilor

Nivelurile ridicate de vitamina A din pepene verde vor imbunatati sanatatea ochilor, ajutand la dezvoltarea pigmentilor retinei ai ochilor si va protejeaza impotriva degenerescentei maculare si a orbirii nocturne.

6 – Un efect preventiv asupra cancerului

Pepenele verde este alimentul cu cel mai mare procent de licopen. Potrivit Institutului National al Cancerului, aceasta componenta are efecte chimiopreventive asupra cancerului de prostata, piele, san, plamani si ficat. In plus, dr. Mercola a mai mentionat ca licopenul reduce cresterea  tumorilor cerebrale.

7 – Are un efect laxativ natural

Cu continutul sau ridicat de fibre, pepenele verde este un aliment perfect pentru a curata, purifica si elimina substantele toxice din sistemul tau digestiv.

Autor