6 motive pentru a folosi pepene verde in loc de medicamente

Compus din 92% apa, pepenele verde are un continut scazut de calorii si are proprietati hidratante nebanuite. Bogat in antioxidanti, pepenele trateaza tot felul de disfunctii care pot aparea in corpul nostru. Descopera-le.

Reduce hipertensiunea arteriala:

Daca suferiti de hipertensiune arteriala, nu ezitati sa mancati mult pepene verde. Bogat in citrulina, un aminoacid care favorizeaza cresterea musculara, scade tensiunea arteriala si imbunatateste fluxul sanguin.
Daca suferiti de prehipertensiune (o noua forma de hipertensiune recent descoperita in Statele Unite si care dubleaza riscul de accident vascular cerebral), pepenele verde va poate ajuta cu siguranta sa va scadeti tensiunea arteriala.

Amelioreaza durerile musculare:

Citrulina prezenta in pepene ar ameliora, de asemenea, durerile musculare. Mai mult, se spune adesea ca sportivii de top consuma foarte mult pepene verde in fazele lor pregatitoare. Fara indoiala o modalitate de a intelege mai bine sedintele de antrenament si durerile musculare care le insotesc.

Te ajuta sa slabesti:

Da, inca o proprietate pentru acest fruct minune! Pe langa faptul ca are un continut foarte scazut de calorii, pepenele verde reuseste sa-ti topeasca grasimea corporala datorita inca o data citrulinei. Intr-adevar, actioneaza direct asupra depozitelor de grasime in exces. De asemenea, este foarte bogat in apa (92%) si foarte sarac in calorii, doar 34 de calorii la 100 g de fructe!

Iti intareste vederea:

Pepenele verde este bogat in vitaminele A si C. Acestea imbunatatesc sanatatea ochilor, ajutand corpul nostru sa produca mai mult pigment in retina ochilor. Acestea protejeaza si impotriva degenerescentei maculare (din cauza varstei) si chiar previn orbirea!

Citeste si articolul :   9 super-alimente pentru a slabi

Intareste sistemul imunitar:

Vitamina C joaca un rol important in imbunatatirea sistemului nostru imunitar prin mentinerea integritatii celulelor noastre pentru a le putea proteja.

Ajuta la vindecarea cicatricilor:

Intr-adevar, pepenele verde, datorita inca o data vitaminei C, reuseste sa vindece cicatricile mai repede. Enzimele implicate in formarea colagenului (componenta principala a vindecarii ranilor) nu pot functiona absolut fara vitamina C. Asa ca daca suferiti de rani sau cicatrici care se vindeca incet, rasfatati-va cu cat mai mult pepene verde posibil.

Reteta:

Pentru a te improspata si mai mult, opteaza pentru prepararea unui suc de pepene verde. Pentru a face acest lucru, luati un pepene mic sau o jumatate de pepene mare, suc de mere, un lime si cateva frunze de menta.

Incepeti prin a lua pulpa pepenelui prin indepartarea tuturor semintelor.

Adaugati la ceea ce tocmai ati luat sucul de mere si sucul de lime.

Se amesteca totul inainte de a turna amestecul in pahare si de a adauga frunze de menta peste bautura.

Autor