Iata cele 4 alimente pe care le consumi la momentul nepotrivit! Iti dauneaza sanatatii!

Mult mai mult decat simplul act de a satisface o nevoie fizica, mancatul este un adevarat moment de impartasire care poate fi benefic pentru sanatatea noastra mentala si fizica. Cu toate acestea, pentru a digera corect ceea ce mancam, trebuie sa fim vigilenti cand mancam. Asadar, pentru a va ajuta, iata 5 alimente pe care de obicei le consumam la momentul nepotrivit.

Cele 5 alimente pe care le consumam la momentul nepotrivit

Lapte

Cel mai bun moment pentru a manca: seara

Deoarece laptele contine triptofan, un aminoacid care favorizeaza somnul, este adesea recomandat sa-l bei seara. In plus, elibereaza serotonina, un hormon care iti da o stare de bine. Cu toate acestea, este mai bine sa consumati lapte de migdale, care contine si acest aminoacid, decat laptele de vaca, din cauza compozitiei acestuia din urma. Intr-adevar, contine, printre altele, lactoza care provoaca tulburari digestive la varsta adulta.

Cel mai rau moment pentru a  manca: dimineata

Citeste si articolul :   Cinci obiceiuri alimentare care slabesc sistemul imunitar

Dimineata este un moment in care organismul nostru este activat, iar laptele este un aliment greu de digerat si ajuta la somn. Prin urmare, nu este recomandat sa-l bei dimineata. In plus, favorizeaza laptele vegetal, o alternativa sanatoasa la laptele de origine animala.

Zahar

Cel mai bun moment pentru a manca: dimineata

Majoritatea alimentelor care contin zahar ar trebui consumate de preferinta dimineata. Intr-adevar, zaharul actioneaza ca un combustibil energetic, mai ales daca este vorba de fructe, care contin si vitamine si fibre, sau chiar zahar natural precum mierea.

Cel mai rau moment pentru a  manca: seara

Zaharul, ca si grasimea, nu este recomandat seara pentru ca organismul este in repaus. Prin urmare, metabolizeaza diferit alimentele si le depoziteaza mai usor in zonele grase.

Leguminoase

Cel mai bun moment pentru a  manca: seara

Fiind bogate in fibre, leguminoasele (linte, naut, fasole etc.) faciliteaza digestia, motiv pentru care sunt recomandate la ora cinei. In plus, contin nutrienti esentiali pentru organism si sunt adesea o sursa de antioxidanti, permitand eliminarea toxinelor.

Citeste si articolul :   Anuntul Bisericii Ortodoxe, inainte de Florii si Paste

Cel mai rau moment pentru a  manca: dimineata

Dimineata nu este cel mai bun moment pentru a manca leguminoase, dar le puteti manca in timpul zilei. Cu toate acestea, asigurati-va ca aveti un consum moderat de leguminoase pentru a nu suferi de tulburari digestive precum balonarea.

Fructele

Cel mai bun moment pentru a  manca: in timpul zilei

Fructele fac parte dintr-o dieta variata si echilibrata deoarece contin fibre, vitamine si nutrienti care maresc energia, imbunatatesc tranzitul intestinal si mentin pielea, parul si organele sanatoase. Insa, pentru a asimila corect toate beneficiile fructelor, acestea trebuie consumate la momentul potrivit, adica la micul dejun, la gustare sau la pranz.

Cel mai rau moment pentru a  manca: seara

Avand in vedere compozitia fructelor, nu este recomandat sa le consumam seara deoarece nu ardem corespunzator glucoza. Intr-adevar, organismul fiind in repaus, acesta nu va stoca decat pe acesta din urma, provocand apoi cresterea in greutate, si patologiile care rezulta din aceasta pe termen lung.

Autor