Semne ca organismul tau are nevoie de vitamina D

Lipsa vitaminei D nu este nesemnificativa si poate avea efecte negative asupra sanatatii si bunastarii.

Daca va recunoasteti in lista de simptome de mai jos, este posibil sa aveti intr-adevar deficit de vitamina D.

Semne ca va lipseste vitamina D

Te imbolnavesti des

Vitamina D este esentiala pentru sistemul imunitar. Cand aportul de vitamina D este prea scazut, capacitatea organismului de a se apara impotriva agentilor care cauzeaza boli scade. Drept urmare, nu numai ca va imbolnaviti mai des si sunteti predispus la tot felul de infectii precum infectii ale pielii, gripa sau raceli, dar aveti si un risc mai mare de a dezvolta boli autoimune precum artrita reumatoida, diabetul de tip 1, scleroza multipla, sau psoriazis si eczeme atopice.

Publicitate

Esti obosit sau epuizat

Sentimentele de oboseala si epuizare sunt adesea semne ale deficientelor anumitor nutrienti. Deoarece suplimentarea cu vitamina D de catre cercetatori a ajutat pacientii obositi sa se insanatoseasca, simptomele dumneavoastra pot fi semne ale deficientei de vitamina D.

Citeste si articolul :   Care sunt semnele carentei de vitamina B 12? (cauze si tratamente)

Esti deprimat

Studiile au aratat o legatura intre depresie si niveluri insuficiente de vitamina D din sange. Prin administrarea vitaminei D la pacientii cu tulburari de dispozitie si boli mintale, cercetatorii au observat imbunatatiri.

Ai probleme cu pielea

Publicitate

Lipsa vitaminei D poate impiedica vindecarea corecta a ranilor  , precum si vindecarea anumitor boli ale pielii si o deficienta a hidratarii acesteia. Daca pielea ta tinde sa fie intotdeauna uscata, daca ranile se vindeca incet sau daca esti predispus la boli persistente de piele, ai putea avea deficit de vitamina D.

Ai oase fragile

Vitamina D este esentiala pentru mineralizarea si rezistenta oaselor. Daca v-ati rupt vreodata oasele de mai multe ori sau va confruntati cu dureri de spate sau de oase, este posibil sa aveti lipsa de vitamina D.

Iti pierzi parul

Lipsa vitaminei D este unul dintre factorii asociati cu alopecie si caderea parului atunci cand este importanta.

Ai probleme musculare

Daca aveti o scadere a tonusului muscular si a rigiditatii, in special la trezire, luati in considerare testarea nivelului de vitamina D din sange.

Citeste si articolul :   Lipsa vitaminei D te face sa te simti rau si obosit: 9 semne de recunoscut

Un deficit de vitamina D poate provoca dureri si la nivelul muschilor, deoarece lipsa acesteia creste, in special la nivelul muschilor, sensibilitatea celulelor responsabile cu detectarea durerii.

Cum sa obtineti suficienta vitamina D?

Pentru a determina cu certitudine daca suferiti de o lipsa de vitamina D, este necesar sa efectuati analize de sange.

Oricum, puteti creste in mod sanatos si natural aportul de vitamina D prin dieta. Pentru asta, iata alimentele pe care ati putea sa va ganditi sa le adaugati in dieta dvs. chiar acum, deoarece contin cantitati bune de vitamina D:

— Peste gras: macrou, anghila, somon, peste-spada, sardine, ton

– Ciupercile

— Oua

— Lapte crud si branza

— Ulei extravirgin de ficat de cod

Publicitate

Autor