7 beneficii surprinzatoare ale ceaiului de ghimbir si turmeric

Originar din Asia, turmericul este un ingredient din aceeasi familie cu ghimbirul, cu multe proprietati antioxidante si antiinflamatorii.

Datorita gustului sau destul de puternic, ceaiul de turmeric si  ghimbir poate fi amestecat cu lamaie, miere si piper. Aceste ingrediente combinate promoveaza absorbtia nutrientilor. In plus, au multe valori nutritionale care fac din aceasta bautura calda o adevarata sursa de beneficii pentru corpul tau si pielea ta.

Imbunatateste facultatile cognitive

Potrivit unui studiu   adultii cu varsta cuprinsa intre 60 si 85 de ani si-au vazut abilitatile cognitive imbunatatite la o ora dupa ce au ingerat turmeric, in special in ceea ce priveste atentia si sarcinile de memorie.

Protejeaza sanatatea cardiovasculara

Mai multe studii au aratat ca ghimbirul si turmericul pot scadea nivelul colesterolului LDL, care provoaca acumularea placii in artere si vasele de sange, prin imbunatatirea metabolismului lipidelor.

Publicitate

Are proprietati analgezice

Turmericul si ghimbirul sunt un duo eficient atunci cand vine vorba de combaterea durerii. Aceste doua plante, adesea folosite sub forma de condimente, au proprietati antiinflamatorii puternice.

Citeste si articolul :   Top 10 suplimente si vitamine pentru piele

Intareste sistemul imunitar

Fiind nu doar o bautura placuta in zilele de iarna, acest ceai poate aduce beneficii sistemului imunitar. Potrivit unui studiu , turmericul si ghimbirul care il compun au proprietati antibacteriene, antifungice si antiseptice eficiente care impiedica cresterea bacteriilor in metabolism.

Are grija de pielea ta

Dupa cum explica un studiu, extractul de turmeric ar imbunatati viscoelasticitatea si rata de hidratare a pielii, consecinte benefice ale proprietatilor sale antioxidante si antiinflamatorii si actiunii sale protectoare impotriva razelor ultraviolete. Combinat cu ghimbirul, care impartaseste aceleasi proprietati, este un remediu eficient pentru a intarzia procesul de imbatranire.

Publicitate

Ajuta digestia

Potrivit unui studiu , ghimbirul imbunatateste procesul de digestie si ajuta la prevenirea tulburarilor intestinale care provoaca constipatie si ulcer gastric. Beneficiile sale se regasesc si in turmeric care favorizeaza secretia de gastrina, secretina si enzimele pancreatice prin eliminarea spasmelor intestinale si formarea de ulcere cauzate de stres.

Cum se prepara ceaiul de ghimbir si turmeric?

Pentru a incepe, veti avea nevoie de ghimbir proaspat, turmeric, lamaie, miere si piper negru. Lamaia si mierea vor fi folosite pentru a indulci gustul acestei bauturi fierbinti, in timp ce piperina prezenta in piperul negru va activa biodisponibilitatea turmericului, permitand acestui condiment sa-si mentina principalele beneficii.

Citeste si articolul :   10 alimente care intaresc oasele

Ingrediente

1 cana apa filtrata

1 lingurita de ghimbir proaspat ras

1 lingurita turmeric (1-2 lingurite daca folositi turmeric proaspat)

1 lingurita de miere

Sucul de la o jumatate de lamaie

½ lingurita piper negru

 Pregatire

Aduceti apa la fiert intr-o cratita apoi adaugati turmericul si ghimbirul. Reduceti focul  si lasati la infuzat timp de 10 pana la 15 minute. Puteti reduce acest timp daca preferati sa evitati ceaiul cu gust prea puternic. Filtrati ceaiul inainte de a-l pune intr-un ceainic si adaugati piper negru, lamaie si miere!

Precautii si efecte secundare

Acest ceai este extrem de puternic si nu este recomandat sa-l bei mai mult de o data pe zi cu riscul de a experimenta efecte secundare. In plus, nu este recomandat in timpul sarcinii si in caz de alaptare, alergii, afectiuni biliare si renale sau tratamente medicamentoase inclusiv anticoagulante.

Cereti sfatul medicului dumneavoastra inainte de a consuma acest ceai.

Autor