Cele 10 alimente care iti curata complet organismul de toxine

Stiati ca anumite alimente pot reduce numarul de toxine prezente in organism? O detoxifiere saptamanala si o curatare corporala va pot curata eficient corpul si pot reduce toxinele. Acordarea atentiei dietei este cel mai bun obicei pentru a-ti imbunatati functiile organismului.

Iar printre aceste alimente, sursa de beneficii si care favorizeaza eliminarea toxinelor, gasim urmatoarele 10:

1- Lamaie

Detoxifiante, aceste citrice intaresc sistemul imunitar datorita continutului lor ridicat de vitamina C si antioxidanti. Este dovedit stiintific ca lamaia are un efect protector asupra ficatului, mai ales in cazul consumului excesiv de substante nocive inclusiv alcoolul. De asemenea, este benefic pentru stimularea sistemului digestiv. O lamaie storsa in apa calduta poate avea efectul de detoxifiere dorit.

2- Patrunjel

Datorita nivelului sau ridicat de antioxidanti, patrunjelul este o planta cu potential de purificare ridicat. Activitatea sa antiinflamatoare poate curata si rinichii si sistemul gastrointestinal. Mai multe studii in vivo demonstreaza ca patrunjelul curata ficatul.

3- Rosie

Foarte hranitoare, rosiile sunt bogate in vitamina C. Imbunatatesc sanatatea inimii, iar nivelul lor interesant de licopen ajuta la neutralizarea toxinelor care circula in organism.

Citeste si articolul :   Alimente care nu ar trebui sa fie refrigerate

4- Ceapa

Mancata pentru a evita infectiile si bolile legate de raceala, ceapa are si proprietati de vindecare a ficatului. Un studiu arata ca ceapa poate vindeca bolile hepatice datorita cantitatii mari de flavonoide.

5- Strugurii

Datorita cantitatii lor semnificative de antioxidanti, strugurii pot lupta impotriva prezentei toxinelor. Un studiu demonstreaza ca acest fruct imbunatateste functionarea ficatului, care stocheaza reziduurile inainte de a le elimina.

6- Sparanghel

Daca vrei sa iti purifici corpul, nu ezita sa consumi sparanghel, cu proprietati diuretice si drenante. In plus, conform acestui studiu, aceasta leguma ar preveni toxicitatea celulelor hepatice datorita aminoacizilor sai.

7- Rodie

Bogate in vitamine si antioxidanti, rodiile au calitati nutritive si purificatoare ridicate. Ea lupta impotriva radicalilor liberi si astfel pastreaza organismul impotriva bolilor. Este dovedit stiintific: rodia poate proteja impotriva bolilor legate de ficat.

8- Mar

Bogat in fibre, marul este foarte benefic din mai multe puncte de vedere. Usureaza digestia, previne pofta de mancare, regleaza colesterolul, imbunatateste tranzitul intestinal si cantitatea sa mare de polifenoli imbunatateste sanatatea ficatului.

Citeste si articolul :   Omega 9 - acizi grasi nesaturati care previn infarctul

9- Anghinare

Anghinarea poate sustine mai multe functii in organism. Are efect purificator si diuretic. Este un aliment care imbunatateste digestia si lupta impotriva retentiei de apa. In ceea ce priveste ficatul, anghinarea are functii de protectie.

10- Telina

Sursa de antioxidanti si vitamine K, B6 si C, telina actioneaza ca un diuretic eficient. Promoveaza circulatia sangelui si digestia. De asemenea, actioneaza ca un scut pentru ficat conform acestui studiu.

Autor