Sapte alimente pentru a va ajuta sa aveti o forma fizica mai buna

Daca doriti sa aveti o forma fizica buna, este important sa va amintiti ca acest lucru necesita nu numai sport, ci si o alimentatie adecvata. Unele alimente va pot ajuta sa va formati mai repede si sa va mentineti rezultatele eforturilor: accelerati recuperarea dupa antrenamente, cresteti metabolismul, construiti muschi si multe altele. Iata cateva dintre aceste alimente.

Sfecla

O leguma radacina foarte sanatoasa, disponibila pe tot parcursul anului si destul de ieftina. Sfecla este buna pentru umplerea si suprimarea poftei de mancare datorita fibrei pe care o contin, care ajuta la controlul greutatii. De asemenea, sucul de sfecla rosie revigoreaza perfect , imbunatateste rezistenta si reduce oboseala musculara.

Afine

Afinele au efecte antioxidante si antiinflamatoare asupra organismului, precum si ajuta la recuperarea mai rapida dupa efort fizic, leziuni si boli. Aceste fructe  isi pastreaza proprietatile benefice sub orice forma, astfel incat poate fi consumata proaspata, congelata si chiar uscata.

Cirese

Ciresele sunt pur si simplu produsul perfect pentru sportivi. Aceste fructe  imbunatatesc  rezistenta generala, reduce durerea musculara (trebuie sa o mananci imediat dupa antrenament pentru asta), protejeaza inima, amelioreaza inflamatia si durerile articulare si, de asemenea, imbunatateste somnul. Asadar, nu ratati ocazia de a va aproviziona cu cirese in timp ce sezonul lor de coacere este in plina desfasurare.

Somon

Somonul are un continut ridicat de proteine care imbunatateste dezvoltarea si intarirea muschilor si acizi grasi omega-3 care protejeaza inima si articulatiile. Nutritionistii va sfatuiesc sa includeti pesti grasi in dieta de cel putin  de trei ori pe saptamana pentru a beneficia la maximum de el. Pestele poate fi consumat la cina, asociat cu legume sau orez brun.

Pepene

Pepenele verde este excelent pentru completarea lichidelor corporale, ceea ce este foarte important atunci cand faceti exercitii pe cand afara este cald, si, de asemenea, ajuta la ameliorarea durerii musculare dupa exercitii. Pepenele are un astfel de efect asupra muschilor datorita citrullinei, o substanta care imbunatateste circulatia sangelui. Majoritatea citrullinei se gaseste in partea alba a cojii de pepene verde, astfel incat sa o puteti manca impreuna cu pulpa.

Rodie

Sucul de rodie imbunatateste recuperarea musculara dupa efort. Acest lucru este confirmat de un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Texas (SUA). Studiul a implicat doua grupuri de sportivi: primul a baut suc de rodie de doua ori pe zi, iar al doilea a baut o bautura placebo. Toti participantii au facut exercitiile cu greutati, iar cei care au baut sucul real de rodie,   iar muschii dupa antrenament si-au revenit mult mai repede si au avut mai putine dureri.

Citeste si articolul :   Cele mai bune alimente la micul dejun pentru sanatate

Cafea

Un studiu recent al oamenilor de stiinta a aratat ca consumul de cafea cu 30 de minute inainte de a incepe un exercitiu aerob (jogging, dans etc. ) creste oxidarea maxima a grasimilor in timpul exercitiului. Acest efect se remarca in special in timpul antrenamentelor din timpul zilei. In plus, cafeaua revigoreaza bine si ajuta organismul sa umple rapid depozitele de glicogen din muschi, ceea ce inseamna ca, datorita cofeinei, va puteti antrena mai eficient si mai mult timp.

Publicitate

Publicitate

Autor