Ce sa mananci dupa ce faci miscare: cele mai bune patru alimente pentru cei care fac sport

Nutritia este o parte importanta a procesului de recuperare dupa antrenamentul de forta, asa ca, chiar daca pierdeti in greutate, nu ar trebui sa neglijati cel putin o gustare usoara in termen de 30-45 de minute dupa exercitiu. In aceasta perioada, se deschide o „fereastra de carbohidrati”, timp in care poti (si ar trebui) sa mananci carbohidrati pentru a proteja muschii de daune si pentru a completa rezervele de glicogen.

Iata cateva alimente pentru a va ajuta sa va recuperati rapid dintr-un antrenament dur si sa inchideti fereastra cu carbohidrati.

Banane

Bananele sunt fructe ideale pentru sportivi. Acestea contin o multime de carbohidrati si substante nutritive care ajuta la reincarcarea cu energie si vigoare pentru o lunga perioada de timp, sunt satisfacatoare, convenabile de luat cu tine si pot fi consumate chiar pe drumul de la sala.

Publicitate

Nuci si fructe uscate

O alta optiune excelenta pentru o gustare rapida dupa antrenament este un amestec de fructe uscate si nuci. Acestea  satureaza si furnizeaza energie mult timp. Dar nu uitati de continutul ridicat de calorii al nucilor si nu mancati prea multe dintre ele.

Batoane de cereale

In ciuda faptului ca batoanele dulci facute din cereale, fructe uscate si nuci sunt considerate conditionat doar un produs sanatos datorita continutului ridicat de zahar, acestea sunt ideale pentru o gustare dupa antrenament. La fel ca bananele, sunt foarte usor si convenabil de luat cu tine si mananca rapid pe parcurs. Acest lucru este deosebit de important daca trebuie sa alergi la alte activitati dupa antrenament.

Suc de portocale

Cel mai bun mod este sa beti suc de portocale proaspat stors. Sucul va ajuta nu numai sa umple rapid rezervele de energie, ci si sa stabilizeze tensiunea arteriala, sa imbunatateasca fluxul de oxigen catre creier datorita continutului sau ridicat de potasiu. Prin urmare, daca dupa efort fizic aveti probleme cu tensiunea arteriala si va simtiti rau, beti un pahar de suc de portocale .

Publicitate

Autor