Iata cele 7 cele mai bune alimente pentru rinichii tai

7 alimente care sustin functia rinichilor

Inainte de a consuma aceste alimente, este important sa discutati cu un medic, in special pentru femeile insarcinate sau care alapteaza, persoanele cu afectiuni preexistente de sanatate sau care iau medicamente.

1.Cirese

Acest fruct rosu delicios este o sursa nepretuita de vitamina C, vitamina K, acid folic, vitamina B6, saruri de magneziu si potasiu. Acestea stimuleaza functionarea rinichilor prin facilitarea si imbunatatirea eliminarii deseurilor si a apei. Ciresele actioneaza ca un purificator. Cercetarile au aratat, de asemenea, ca consumul de cirese pe o perioada de 2 zile a fost asociat cu un risc mai mic de atac de guta la persoanele care sufera de aceasta boala.

2.Merisoare

Merisoarele contin compusi care pot impiedica bacteriile sa se  „lipeasca” de peretii tractului urinar, iar studiile la femei tinere cu infectii urinare frecvente arata ca consumul zilnic al unui pahar de suc de merisoare  poate ajuta la reducerea infectiilor recurente sau repetate ale tractului urinar.

Publicitate

3.Scortisoara

Potrivit cercetarilor stiintifice, scortisoara poate actiona asupra anumitor factori de risc pentru boli de rinichi, inclusiv diabet. Gestionarea sanatoasa a zaharului din sange si a tensiunii arteriale este esentiala pentru a preveni bolile de rinichi. Intr-adevar, scortisoara poate avea beneficii pentru sanatate pentru gestionarea zaharului din sange.

4.Fasole

Supa de fasole rosie gatita a fost folosita de multa vreme pentru a imbunatati sanatatea generala a rinichilor datorita continutului sau bogat de magneziu. De asemenea, fasolea ajuta la dizolvarea si eliminarea pietrelor la rinichi.

5.Ulei de masline

Un nou studiu arata ca respectarea unei diete bogate in fructe, legume, peste, leguminoase si grasimi sanatoase pentru inima, cum ar fi uleiul de masline extravirgin, poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli renale cronice.

6.Ceai Jawa

Cunoscuta si sub numele de Orthosiphon stamineus, aceasta planta a fost folosita de mult timp pentru afectiunile renale. Intr-adevar, planta contine compusi cunoscuti pentru a creste fluxul de urina si ajuta la dizolvarea depozitelor de minerale. Un studiu recent a confirmat ca acest ceai ofera, de asemenea, potential pentru stabilizarea zaharului din sange, protectie antioxidanta si stabilizarea tensiunii arteriale.

Citeste si articolul :   Ierburi si condimente care ajuta la scaderea tensiunii arteriale

7.Ceapa si usturoiul

Ceapa si usturoiul contin flavonoide, inclusiv quercetina.  Ceapa si usturoiul fac parte din dieta noastra zilnica, asa ca, daca iti plac, stii ca mancandu-le faci o favoare rinichilor tai.

Publicitate

Autor