Aceasta reteta veche de ceai cu patrunjel, lamaie si miere este o modalitate excelenta de a evita bolile de inima si atacurile de cord

Daca esti in cautarea unui aliment bogat in vitaminele A, C si K, antioxidanti, fier si magneziu, patrunjelul este ideal. Folosind o reteta care combina acest ingredient cu lamaie si miere, vei obtine o bautura care imbina aroma si beneficiile pentru o sanatate optima.

Cateva beneficii ale ceaiului de patrunjel-lamaie-miere:

1- Previne pietrele la rinichi:

Vorbim de pietre la rinichi atunci cand exista o acumulare de minerale in rinichi, care pot provoca dureri severe in lateral, spate si stomac. Datorita proprietatilor sale drenante si diuretice, ceaiul de patrunjel ar fi capabil sa elimine toxinele acumulate in rinichi, asigurand astfel functionarea optima a acestor organe. In plus, nu trebuie sa uitam de efectele citratului continut de lamaie care  s-ar lega de calciu si s-ar preveni formarea pietrelor la rinichi.

2- Reduce inflamatia:

La fel ca lamaia, patrunjelul este bogat in flavonoide si, prin urmare, are o actiune antiinflamatoare considerabila. Se foloseste si in caz de dureri articulare si infectii ale pielii. In plus, mierea cu un pH scazut are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii care pot ameliora si reduce inflamatia gastrica.

3- Reduce durerile menstruale

Ceaiul de patrunjel ajuta la stimularea productiei de estrogen, datorita a doi compusi: apiol si miristicin care sunt utili in timpul menopauzei. In plus, este un remediu excelent pentru femeile care sufera de menstruatie dureroasa si ciclu menstrual perturbat sau intarziat, deoarece amelioreaza durerea si regleaza fluxul de sange in zona uterului.

Publicitate

4- Stabilizeaza rata glicemiei:

Conform rezultatelor experimentelor efectuate pe rozatoare, patrunjelul ar fi un bun remediu pentru reducerea cantitatii de zahar din sange. Intr-adevar, continutul sau de apigenina ar fi facut obiectul unor studii in vivo si ar fi demonstrat o reducere semnificativa a indicelui glicemic.

In plus, lamaia contine fibre solubile esentiale pentru a incetini digestia si absorbtia zaharului de catre sange. Acest fruct citric se afla si pe lista superalimentelor recomandate de Asociatia Americana de Diabet.

5- Previne accidentele cardiovasculare:

Cunoscuti a fi principalii agenti ai imbatranirii celulare, radicalii liberi ar creste riscul de boli cardiovasculare si ar necesita actiunea antioxidanta pentru a fi reglati.

Citeste si articolul :   8 alimente bogate in magneziu pe care sa le includeti in dieta dvs. pentru a va imbunatati sanatatea

Din fericire, combinatia de patrunjel si lamaie a acestei bauturi naturale este plina de antioxidanti si, prin urmare, neutralizeaza actiunile nocive ale radicalilor liberi.

Prepararea acestui ceai de patrunjel-lamaie-miere:

Ingrediente:

– 1/2 lamaie organica, feliata

– 4 pana la 5 fire de patrunjel proaspat

– O lingurita de miere organica

– 3 cani de apa

Procedura :

– Fierbe  apa.

– Puneti patrunjelul si feliile de lamaie intr-un recipient.

– Turnati apa fierbinte in recipient si lasati sa stea 5 minute.

– Amestecati mierea, apoi indepartati lamaia si patrunjelul.

– Bea o cana din aceasta bautura dupa pranz.

AVERTIZARI :

Aceasta bautura este contraindicata femeilor insarcinate, care alapteaza, in caz de afectiuni renale, gastrice sau biliare.

Va rugam sa retineti ca acest ceai nu este in niciun caz un substitut pentru tratamentele medicamentoase.

Daca aveti dubii, nu ezitati sa cereti sfatul medicului dumneavoastra.

Publicitate

Autor