Vitaminele si mineralele de care avem cea mai mare nevoie

Iata cele sase vitamine si minerale de care organismul nostru are cea mai mare nevoie pentru a functiona corespunzator :

Vitamina B6

Aceasta vitamina regleaza somnul, pofta de mancare si starea de spirit. De asemenea, contribuie la buna functionare a sistemului nervos. Se gaseste in cantitati mari in ananas, cartofi dulci, pui si cereale.

Vitamina B12

Publicitate

Vitamina B12 ajuta la mentinerea neuronilor si a celulelor sanguine sanatoase. Imbunatateste concentrarea si amelioreaza oboseala. De asemenea, creste productia de hemoglobina. Iaurturile, ouale fierte, carnea de vita si curcanul contin cantitati mari de vitamina B-12.

Acid folic

Este deosebit de importanta in primele saptamani de sarcina deoarece permite dezvoltarea normala a creierului bebelusului si previne malformatia coloanei vertebrale. Lintea, spanacul, legumele cu frunze, alunele, sucul de portocale si broccoli sunt alimentele care contin cele mai mari cantitati de acid folic.

Vitamina D3

Aceasta vitamina intareste oasele, dintii si muschii. Surse importante de vitamina D3 sunt galbenusul de ou, sardinele, uleiul de ficat de rechin si produsele din soia.

Citeste si articolul :   8 alimente si bauturi care accelereaza imbatranirea pielii

Calciu

Acest mineral intareste oasele si dintii, regleaza tensiunea arteriala si amelioreaza sindromul premenstrual. De asemenea, ajuta la arderea mai multor calorii, impiedicand astfel organismul sa stocheze grasimi. De asemenea, calciul previne osteoporoza. Principalele surse de calciu sunt produsele lactate (lapte, iaurt, tofu…), migdalele si somonul.

Fierul

Fierul este factorul cheie pentru functionarea corecta a creierului. De asemenea, creste nivelul de energie, previne anemia si ajuta la producerea de globule rosii. Friptura, mazarea, crevetii si semintele de floarea soarelui sunt cele mai bogate produse in fier.

Publicitate

Publicitate

Autor