Ce probleme de sanatate provoaca mancarime

Mancarimea pielii poate indica multe. In unele cazuri este cauzata de alergii, in altele este cauzata de muscaturile de insecte.

Dar uneori acest simptom semnaleaza o problema de sanatate mult mai grava.

– Tulburari neurologice

Daca doriti in mod constant sa va scarpinati , dar nu exista eruptii cutanate, aceasta poate indica urmatoarele boli:

– scleroza multipla

– leziuni ale nervilor

– accident vascular cerebral

– tumori ale creierului si maduvei spinarii

– diabet zaharat

Putina lume stie despre acest lucru, dar mancarimea pielii este unul dintre cele mai vechi si mai frecvente simptome ale diabetului.

-Probleme cu tiroida

Una sau alta boala a glandei tiroide afecteaza metabolismul. Din acelasi motiv, pielea devine mai uscata, ceea ce duce la mancarime.

– Boala de rinichi

Atunci cand rinichii nu functioneaza corespunzator, in epiderma se formeaza compusi de azot. Corpul le indeparteaza de obicei prin transpiratie. Dar, asezandu-se pe piele, o astfel de transpiratie provoaca iritatii si mancarimi.

Citeste si articolul :   10 lucruri care se intampla cu corpul tau cand mananci doua banane pe zi

– Deficienta de fier

Daca corpul tau nu are fier, incet incepe sa produca globule rosii si hemoglobina, care transporta oxigenul. Toate acestea duc la anemie, iar acest lucru este semnalat de pielea palida si  mancarime.

TOP 5 masuri pentru a preveni mancarimea pielii

– Respectarea regulilor de igiena de baza. Apropo, stiati ca utilizarea zilnica a unui prosop, chiar si din ingrediente naturale, nu face decat sa mareasca mancarimea si creste riscul de boli de piele cu peste 80%?

– Pastrati pielea rece. Raceala reduce simptomele mancarimii, indiferent de cauza.

– Abtineti-va de la vizitarea locurilor cu risc ridicat de a contracta boli de piele: saune, bai, piscine. Sau asigurati-va ca faceti un dus fara detergenti dupa ce le-ati vizitat.

– Folosirea produselor profesionale de ingrijire a corpului. Cu cat este mai mica calitatea produselor pe care le cumparati, cu atat este mai mare probabilitatea aparitiei unor probleme de sanatate viitoare pentru pielea dumneavoastra.

Citeste si articolul :   De la insomnie si raceli: cele sase cele mai utile proprietati ale migdalelor

– Hidratant. Acesta este un fapt important incontestabil. Amintiti-va ca scopul gelului de dus si al sapunului nu este acela de a hidrata, ci de a curata delicat pielea fara a o afecta cu mediul sau alcalin. In momentul eliminarii principalei probleme, este necesar sa se utilizeze produse specializate care inmoaie pielea si amelioreaza simptomele mancarimii.

Autor