Cinci tipuri de partener de evitat

Exista o multitudine de semnale de alarma care pot aparea intr-o relatie si care ne sugereaza ca ar trebui sa evitam persoana respectiva si sa nu ne implicam sau, dupa caz, sa continuam o relatie amoroasa cu aceasta. In continuare putem descoperi cinci tipuri de persoane de care ar trebui sa ne ferim si alaturi de care nu ar trebui sa ne implicam intr-o relatie.

1. Abuziv din punct de vedere emotional. Exista multe relatii care pot fi descrise ca fiind pasionale si intense emotional, dar trebuie sa fim atenti cand vine vorba de un partener extrem de emotional si care trece in mod regulat granita catre abuzul emotional. Semnalele de alarma sunt reprezentate de raspunsuri emotionale precum exploziile de nervi sau brusca schimbare catre autocompatimire sau invinovatire. Indivizii abuzivi din punct de vedere emotional vor folosi des rugaminti emotionante pentru a incerca sa ne convinga sa nu ii parasim, sa nu ii lasam singuri. Deseori pot aparea replici precum: “Stii bine ca nu pot trai fara tine” sau “Trebuie sa ma ajuti”.

Citeste si articolul :   5 moduri prin care iti poti da seama ca cineva te place

2. Nu este foarte interesat de noi. Tipul asta de partener ne declara fidelitatea si ne convinge ca suntem singura persoana din viata lui de care este interesat, dar comportamentul lui sugereaza ceva diferit. De exemplu, daca partenerul prefera sa ajute o tanara frumoasa sa isi porneasca masina, in timp ce noi ne chinuim sa descarcam cumparaturile din masina, atunci e clar ca una zice si alta face. De asemenea, daca partenerul petrece mai mult timp cu amici sau chiar cu persoane straine decat cu noi, acest aspect poate fi un semn.

3. Totul este despre partener. Indivizii egoisti si narcisisti tind sa fie parteneri nepotriviti. Aceste oameni se concentreaza doar pe ei insisi si nu pot oferi atentie suficienta celuilalt partener din cuplu, deoarece totul este doar despre ei. De asemenea, atunci cand traim cu un partener narcisist poate sa insemne ca se asteapta de la noi laude in permanenta si sa punem activitatile, interesele, problemele si sentimentele partenerului mai presus de ale noastre. Daca se incearca mentinerea unei relatii serioase cu un individ narcisist, atunci aceasta viata va fi doar despre a oferi, fara a primi nimic inapoi.

4. Partenerul atotcunoscator. Acest tip de partener nu se va sfii din a ne spune constant ca nu avem dreptate si ne va sublinia mereu defectele. Motivatia acestui partener vine din dorinta de a avea mereu dreptate, iar o viata alaturi de un astfel de individ va fi alcatuita doar din momente si situatii in care va face sau va spune lucruri doar pentru a parea ca este mai bun decat noi.

Citeste si articolul :   Turmeric si Miere: cel mai puternic antibiotic pe care specialistii nu-l pot explica

5. Partenerul care nu intelege sau este dezinteresat de emotii. Emotiile sunt importante pentru o relatie sanatoasa si iubitoare, dar un partener care este necomunicativ din punct de vedere emotional sau caruia ii lipseste empatia, este un partener care ar trebui evitat. Unele persoane au pur si simplu dificultati sau blocaje in exprimarea emotiilor sau sunt genul care isi pastreaza emotiile in interior, iar acest aspect poate conduce catre o relatie rece si nesatisfacatoare.

Autor