Relatia dintre o femeie mai in varsta si un barbat mai tanar – de ce nu

In zilele noastre, barbatii maturi cu partenere mai tinere sunt de obicei acceptati fara prea multe comentarii, dar ce zici de cazul opus: o femeie mai in varsta care are alaturi un barbat mai tanar?

Vedetele si starurile ne arata cum se face: se iubesc si se casatoresc dincolo de diferentele de varsta. O femeie mai in varsta cu un barbat mai tanar nu mai este atat de rara si face parte din viata de zi cu zi de pe covoarele rosii ale vedetelor. Si exista multe exemple de cupluri fericite care urmeaza acest model: Heid Klum si Tom Kaulitz, Brigitte Nielsen si Mattia Dessi, Shakira si Gerard Piqué sau chiar presedintele francez Emmanuel Macron si sotia sa Brigitte. Constelatia femeilor in varsta si a barbatilor mai tineri a incetat de mult sa fie tabu.

In cursul emanciparii, femeile de astazi isi iau si dreptul de a se indragosti de o persoana mai tanara. Ati ajuns la egalitate cu gazda barbatilor mai in varsta care cauta o femeie mai tanara si din moment ce multe vedete o arata, femeile mai „normale” indraznesc, de asemenea, sa încerce aceasta forma de relatie.

Citeste si articolul :   Certuri incontinuu in viata de cuplu? Scapa de cicaleala

Pe de o parte, acest lucru se datoreaza faptului ca femeile de astazi sunt mai predispuse sa se implice in riscuri si experimente. La urma urmei, ei sunt angajati si nu mai depind din punct de vedere financiar de un om solvent – spre deosebire de acum 60 de ani. In plus, mai multe cupluri se despart la o varsta avansata cand se simt nefericiti. Acest lucru creeaza, de asemenea, situatii noi si posibilitatea de a incepe din nou la 40, 50 sau 60 de ani.

Publicitate

Pentru multe femei, o nouă etapa in viata incepe la aceasta varsta. Copiii nu mai locuiesc cu parintii, cauta noi cai si perspective in viata. In aceasta faza, persoanele de aceeasi varsta pot parea mai putin potrivite. Pentru ca, in timp ce femeile in varsta de 40 de ani incep un drum nou, multi barbati sunt blocati in criza varstei mijlocii.

Chiar daca nu mai este un tabu, exista din pacate inca multe persoane care considera ca constelatia femeilor in varsta si a barbatilor mai tineri este imorala si discutabila. Cine se jeneaza cand o femeie mai in varsta saruta un tanar. Societatea pare sa masoare aici cu standarde inegale.

Citeste si articolul :   Relatia ta e toxica? Identificarea pasilor care va pot readuce pe drumul cel bun

Relatia dintre un barbat mai tanar si o femeie mai in varsta nu pare la fel de acceptat de societate ca si cazul invers. Cel putin nu daca diferenta este mai mare de cinci ani. Modelele proeminente sunt bogate si celebre, asa ca nu te uiti prea atent. Ar fi frumos sa cunoastem un cuplu unde EA este saraca si batrana si EL este cu zece ani mai mic sau mai mult …

La urma urmei, exista multe motive intemeiate pentru ca un tanar sa se indrăgosteasca de o femeie matura:

Femeile mature stiu ce vor, si-au stabilit obiective pentru viata lor si fac declaratii clare.

Nu cauti pe cineva care sa aiba grija de tine si sa te ghideze in viata.

Subiectul copiilor este adesea deja realizat si sunt plini de forta si energie.

Si: femeia mai matura nu face ca fericirea ei sa depindă doar de partenerul ei. Barbatul nu trebuie sa joace un rol principal si protector in relatie. In ciuda diferentei de varsta, poate fi o relatie pe picior de egalitate.

Citeste si articolul :   Moduri de a-ti imbunatati viata in mai putin de 30 de minute

Asta poate inspira foarte bine un barbat tanar!

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.