E oficial! Se ingheata salariile!

E oficial! Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial. Florin Citu a spus ca prin aceasta decizie va fi o economie la buget de 17,6 miliarde de lei in 2021.

Astfel, in Monitorul Oficial a aparut Ordonanta care prevede anumite masuri fiscal-bugetare pentru anul 2021. Aceasta ordonanta a fost adoptata in ultima sedinta de Guvern. Actul normativ prevede plafonarea salariilor, indemnizatiilor, sporurilor, primelor sau alte compensatii, indemnizatii de hrana, precum si indemnizatiile de merit, la valoarea din luna decembrie 2020.

Totodata, actul mai prevede acordarea in continuare in anul 2021 a voucherelor de vacanta in cuantum de 1.450 de lei pentru personalul platit din fonduri publice. In acest context, se modifica prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanta.

Publicitate

Se va face economie la buget

„Aici sunt mai multe lucruri pe care le-am luat in calcul. In primul rand, am spus ca la baza deciziei sta si ceea ce am vazut ca s-a intamplat cu Legea salarizarii unitare in ultimii trei ani de zile, o lege care a fost aplicata prost, o lege care a creat discrepante, desi promitea sa rezolve inechitatile din sistemul public, o lege care a fost urmata de foarte multe exceptii. Ca sa putem sa corectam aceste lucruri, este nevoie sa luam o pauza si prin aceasta ordonanta luam o pauza si, bineinteles, in perioada urmatoare, vom veni cu clarificari”, a declarat premierul Florin Citu.

Economie la buget de 17.6 miliarde de lei in 2021.

„Aceasta ordonanta reprezinta o economie la buget de aproape 17,6 miliarde de lei pentru anul 2021. La primul articol: se mentin in cuantum brut salariile si sporurile de care beneficiaza personalul din administratia publica centrala si locala, inclusiv personalul care ocupa functii de demnitate publica si functii asimilate acestora, la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020. Acesta este un impact bugetar de aproape 12 miliarde de lei”, a mai spus Citu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.