Toate beneficiile pentru sanatate ale rosiilor

Rosia este o planta care ocupa o pozitie calare . Se foloseste in multe retete: salate, supe, sosuri etc.

Dar aici ne vom uita la beneficiile sale pentru sanatate.

Este unul dintre alimentele cu cele mai putine calorii, deoarece 100 g de rosii contin doar 18 calorii . Este format din aproape 95% apa, 2,6% carbohidrati,  9% proteine . Restul de 0,2% sunt grasimi. In plus, rosiile sunt bogate in cupru si contin mai mult fier decat puiul, pestele si laptele.

Carotenoizii sunt, de asemenea, importanti, deoarece rosiile contin 600 de tipuri. Liopenul da culoarea rosie rosiilor, pepenilor verzi si altor plante similare. Peste 85% din licopenul pe care il consumam provine din rosii. Cu toate acestea, este un antioxidant puternic, de doua ori mai puternic decat beta-carotenul si de zece ori mai mult decat alfa-tocoferolul.

Publicitate

Exista multe motive pentru care trebuie sa mancam rosii in mod regulat. Datorita nivelului sau ridicat de acid oxalic, este excelent pentru persoanele care sufera de reumatism si inflamatii la nivelul articulatiilor. Sunt recomandate si celor cu boli cardiovasculare deoarece protejeaza inima si vasele de sange si reduc tensiunea arteriala.

Citeste si articolul :   Anemie cu deficit de fier

Evident, este mai bine sa consumi rosii proaspete si organice, dar sa pastrezi mereu cateva toamna pentru a te bucura de ele in toate lunile anului. Cel mai bine este sa le congelati, deoarece rosiile conservate in acest fel pastreaza calitati foarte apropiate de rosiile proaspete.

Ketchup-ul poate fi sanatos, atata timp cat este de casa. Cele pe care le cumparati din comert contin mult mai multi aditivi decat este necesar. Asadar, fa-ti propriul ketchup folosind doar ingrediente naturale, astfel incat sa obtii toate beneficiile nutritionale ale rosiilor.

Publicitate

Publicitate

Autor