9 alimente care iti curata arterele in mod natural si te protejeaza de atacurile de cord

In multe cazuri, viata de zi cu zi este marcata de stres, lipsa de activitate fizica si o alimentatie uneori dezechilibrata. Fara nutrientii esentiali pentru sanatatea noastra, acest lucru poate duce la o deteriorare a sanatatii generale si, in special, a arterelor noastre.

De ce sa ai grija de arterele tale

Sangele este transportat catre diferitele celule, tesuturi si organe ale corpului de catre artere. Prin acest ciclu, intregul organism poate fi alimentat cu oxigen si substante nutritive utile pentru functionarea sa. Astfel, avand grija de arterele tale, te asiguri ca te protejezi de complicatiile cardiovasculare si boli precum ateroscleroza potential fatala.

Intr-adevar, intarirea sau ingustarea arterelor poate duce la obstructia acestora, ducand la o serie de riscuri pentru sanatate, inclusiv infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Aceasta obstructie este  favorizata de o dieta bogata in colesterol rau si zahar, printre alti factori responsabili de inflamatie. Pentru a remedia acest lucru si a preveni orice deteriorare a arterelor, iata 10 alimente pe care sa le consumati in mod regulat:

Citeste si articolul :   8 Beneficiile pentru sanatate ale nucilor

Usturoi

Usturoiul este cunoscut pentru multiplele sale beneficii pentru sanatate. Potrivit unui studiu, faciliteaza circulatia sangelui, luptand impotriva formarii placilor in artere. In plus, ar reduce si nivelul trigliceridelor si al colesterolului LDL.

Publicitate

Ceai verde

Mai multe studii au aratat ca consumul regulat de ceai verde ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL, cunoscut sub numele de „colesterolul rau”. Eficienta ceaiului verde asupra colesterolului este justificata de compozitia sa ridicata de catechine, din familia flavonoidelor.

Sparanghel

Bogat in vitaminele B, C si K, sparanghelul este recomandat pentru reglarea nivelului de colesterol din sange, asa cum a demonstrat un studiu in vivo. Acesta din urma poate creste riscul de ateroscleroza, caracterizata prin leziuni pe peretii arterelor. Sparanghelul promoveaza, de asemenea, productia de glutation in organism, un antioxidant cunoscut ca lupta impotriva inflamatiei la nivelul arterelor.

Spanac

Datorita continutului de nitrati, spanacul ar fi util in lupta impotriva hipertensiunii arteriale.

Citeste si articolul :   Mic dejun perfect - ce alimente nu trebuie consumate pe stomacul gol

Avocado

Avocado este alcatuit din grasimi sanatoase (grasimi mononesaturate) care ajuta la reducerea colesterolului rau si sunt utile in cadrul unei diete menite sa previna riscurile cardiovasculare. P

Curcuma

Turmericul este bogat in proprietati antioxidante si antiinflamatorii care ii permit sa fie unul dintre cele mai recomandate condimente pentru protectia arterelor si a inimii.

Merele

Un consum bun de mere te protejeaza de bolile cardiovasculare si de tulburarile de flux sanguin datorita bogatiei sale in flavonoide, recomandate pentru scaderea tensiunii arteriale.

Seminte chia

Aceste seminte sunt abundente in fibre, calciu si Omega 3, nutrienti utili pentru sanatate. Pe langa reglarea tranzitului si a zaharului din sange, acestea ar reduce hipertensiunea si ar preveni in mod natural obstructia arterelor. Dupa cum explica oamenii de stiinta, semintele de chia sunt bogate in antioxidanti benefici pentru organism si se spune ca au proprietati antiinflamatorii si protectoare pentru sanatatea cardiovasculara.

Seminte de in

La fel ca semintele de chia, semintele de in sunt bogate in fibre, ideale pentru reglarea tranzitului si a colesterolului.

Citeste si articolul :   4 alimente care devin toxice la reincalzire

Prudenta:

– Usturoiul fiind un anticoagulant, nu este recomandat sa il consumi inainte sau dupa operatie.

– Turmericul este contraindicat in caz de litiaza biliara.

Publicitate

Autor