Un medic roman avertizeaza: ”Acest obicei creste de 14 ori riscul de deces in cazul infectiei cu coronavirus!”

Medicul pediatru Mihai Craiu avertizeaza in legatura cu un un obicei care creste de 14 ori riscul de mortalitatea in cazul infectiei cu coronavirus. Este vorba de fumat si medicul atrage atentia ca sunt la risc inclusiv fumatorii tineri si fara nicio boala cronica. Redam, mai jos, postarea integrala aparuta pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Ma gandesc cu ingrijorare. Deja situatia este FOARTE serioasa. Nu mai sunt de actualitate povestile de adormit copiii, mesajele linistitoare sau bascalia tipic mioritica. Va fi foarte rau in Romania!

Vom avea de decontat toate gesturile iresponsabile ale ultimilor zeci de ani. Nu le voi pomeni aici pentru ca ar putea fi interpretate gresit sau rastalmacite in nota politicianista.

Cert este ca, ACUM, sunt de aplicat strict regulile impuse privind distantarea sociala, igiena mainilor si purtarea mastilor adecvate.

Publicitate

Nu mai conteaza cine a fost de vina… Nu mai conteaza scenariile in care trebuia sa facem altfel candva in trecut… Nu mai conteaza „greaua mostenire”…

Citeste si articolul :   Dr. Fauci: "Daca vrei cu adevarat sa-ti mentii sistemul imunitar functional, exista 3 lucruri pe care sa le faci si nu te costa nimic"

Toate acestea apartin trecutului si in trecut nu putem face schimbari. Oamenii au acum nevoie de solutii, nu de promisiuni.

O solutie este statul in casa si anularea tuturor intalnirilor sau petrecerilor. Evident ca exista iresponsabili. Este cunoscut faptul ca unii nu respecta regulile. Acestia vor fi primii bolnavi si tot dintre ei vor fi primele decese.

Fumatul creste de 14 riscul de mortalitate in cazul infectiei cu coronavirus

Pana vom avea tratamente eficace ar fi bine sa minimalizam asumarea de riscuri prostesti. Unul din aceste riscuri, care ne creste probabilitatea de deces, de 14 ori, este fumatul, cum au raportat recent medicii chinezi.

Desi nu exista studii directe, facute pe pacienti COVID-19, se poate explica stiintific de ce boala evolueaza mai sever la un mare fumator.

MESAJ DE LUAT ACASA – lasati-va de fumat acum!! Ca sa nu ajungeti in situatia lui Tara Jane Langston. Tanara de 39 de ani, fara comorbiditati. Ascultati-o singuri ce spune. Cu mintea limpede. Ea si-a asumat tot valul de insulte si amenintari ce au urmat, pentru a ne convinge ca nu e bine sa ne expunem la riscuri inutile scrie doctorulzilei.ro.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.