Medicii ofera consultati la distanta. Primul serviciu video pentru sfaturi medicale online

Medicii ofera consultati la distanta. Medicover Romania, unul dintre cei mai mari furnizori privati de servicii medicale, a dezvoltat impreuna cu Atlas Help serviciul MediCall, primul serviciu medical destinat sa reduca nevoia de circulatie si interactiune sociala a romanilor, in contextul restrictiilor impuse pentru limitarea raspandirii coronavirusului.

“MediCall e o solutie prin care oamenii pot sta fata in fata cu medicii nostri specialisti prin intermediul unui ecran de laptop sau de telefon, fara sa fie nevoiti sa se deplaseze fizic pana la cabinetul medical si sa se expuna riscului de a fi contaminat cu coronavirus. Cu alte cuvinte, facilitam accesul la servicii de sanatate de acasa, chiar daca sunt in izolare, carantina sau peste hotare si sustinem astfel eforturile autoritatilor de a mentine distantarea sociala”, a declarat Radu Gorduza, CEO Medicover Romania.

Cei care au nevoie de sfaturi medicale pot comunica video in timp real cu cateva zeci de medici de medicina generala, medicina interna, epidemiologie, pneumologie, boli infectioase, pediatrie, endocrinologie, gastroenterologie, obstetrica-ginecologie, neurologie, diabet si nutritie, reumatologie si psihologie, despre care pot obtine informatii prin consultarea descrierilor biografice din dreptul fiecarui medic. Interactiunile dintre pacienti si medici sunt confidentiale.

Citeste si articolul :   Un bebelus de doar trei saptamani s-a vindecat de coronavirus: A fost o luptatoare

Serviciul MediCall se poate accesa intre orele 8 si 22 de pe site-ul www.medicover.ro, direct pe link-ulmedicover.atlas.app si prin aplicatia ATLAS, disponibila pentru sistemele iOS si Android.

Publicitate

Medicii ofera consultati la distanta

Pentru a intra in legatura cu un medic, pacientii trebuie sa isi creeze un cont personal pe platforma cu ajutorul adresei de e-mail, sa aleaga specialitatea si numele medicului si sa efectueze programarea online.
“Practic, pacientiifaraurgentepot stalinistitiacasa, ne mutamnoi online. Acesteintalniri virtuale se pot accesa de oriunde exista conexiune la internet si nu vor costa mai mult decat o consultatie la cabinet.

Fiind video, platforma permite examinarea sumara a pacientului, care are si optiunea de a trimite medicului documente, cum ar fi rezultatele unor analize medicale sau alte date relevante. MediCall intermediaza insa doar sfaturi si opinii specializate, medicii nu elibereaza rapoarte sau retete medicale la finalul intalnirii”, completeaza Radu Gorduza.

Oficialii Medicover anticipeaza nevoia de dezvoltare a proiectului si declara ca sunt deschisi colaborarilor si alti medici, din orice zona a tarii si orice specialitate, pentru a imbunatati calitatea experientei pacientilor in mediul online.

Citeste si articolul :   Cand se deschid, de fapt, restaurantele si terasele?

Abonatii Medicover Romania pot obtine opinii medicale si prin serviciul telefonic“Sfat Medical”,disponibil gratuit si pentru care Medicover a suplimentat numarul medicilor, dar si a specialitatilor disponibile pentru perioada pandemiei de coronavirus. Mai mult, programul serviciului “Sfat Medical”a fost extins si, incepand de astazi, este disponibil non stop, potrivit doctorulzilei.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.