Cercetatorii analizeaza mutatiile pe care le-a suferit coronavirusul. ”Este una dintre cele mai mari amenintari”

Oamenii de stiinta din Marea Britanie vor monitoriza raspandirea noului tip de coronavirus si vor cauta aparitia unor eventuale mutatii, folosind tehnica de secventiere genetica, pentru a analiza tulpinile de SARS-CoV-2.

Cercetatorii vor obtine date medicale din probele recoltate de la pacienti infectati in Anglia, Tara Galilor, Scotia si Irlanda de Nord, a anuntat guvernul britanic, potrivit Agerpres.

Cel putin 281 de britanici au murit din cauza COVID-19, boala cauzata de noul tip de coronavirus, care s-a raspandit in intreaga lume, devenind pandemie.

“Virusul este una dintre cele mai mari amenintari cu care tara noastra s-a confruntat in ultima vreme si intelegerea modului sau de raspandire este cruciala pentru lupta pe care o ducem impotriva lui”, a declarat Sharon Peacock, directoarea departamentului national de boli infectioase din cadrul Serviciului de Sanatate Publica din Anglia (Public Health England – PHE).

Publicitate

Grupati in mai multe echipe in diverse centre din Marea Britanie, oamenii de stiinta vor cartografia si vor analiza codurile genetice prelevate din probele recoltate de la pacienti cu COVID-19.

Articolul continuă după reclame

“Secventierea genetica ne va ajuta sa intelegem mai bine COVID-19 si raspandirea sa. Aceasta tehnica ne va ajuta, de asemenea, sa alcatuim un ghid al tratamentelor in viitor si sa vedem impactul interventiilor medicale”, a declarat Patrick Vallance, consilier-sef pe probleme stiintifice in cadrul Guvernului britanic.

Citeste si articolul :   Ce se intampla daca faci o petrecere de Revelion cu mai multe persoane la tine acasa

In timpul epidemiilor, secventierea genomurilor ii ajuta pe cercetatori sa monitorizeze micile schimbari aparute la nivelul virusului la scala nationala sau internationala, sa inteleaga felul in care acesta se raspandeste si sa observe daca apar tulpini virale diferite.

″In acest moment, intrebarile importante la care putem sa raspundem cu ajutorul acestei secventieri vizeaza rolul importurilor de cazuri internationale confirmate in Marea Britanie”, a precizat Nick Loman, profesor de genomica microbiana si bioinformatica la Universitatea Birmingham.

Citeste mai multe pe stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.