ULTIMA ORA! MApN: Doua aeronave militare vor aduce materiale sanitare din Turcia si Germania pentru Spitalul ROL2

Spitalul ROL2, un spital mobil, containerizat, ridicat de catre Armata in incinta Institutului National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni urmeaza sa fie operationalizat, anunta MApN. Intre timp, doua aeronave militare vor executa zboruri luni pentru aducerea in Romania a unor echipamente de protectie medicala din Germania si Turcia.

„La aceasta ora sunt in derulare 15 misiuni, in care sunt implicati peste 140 de militari cu circa 100 de mijloace tehnice, printre care se numara operationalizarea, din punct de vedere administrativ, a formatiunii medicale ROL 2 in incinta Institutului National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, asigurarea unei retele de calculatoare pentru Ministerul Sanatatii si realizarea unor actiuni de triaj epidemiologic”, transmite MApN, potrivit hotnews.ro.

„Amenajarile interioare ale corturilor si saloanelor de specialitate ale formatiunii medicale ROL 2 vor fi finalizate in cursul zilei de astazi, 23 martie, urmand ca, in cel mai scurt timp, sa fie bransata la utilitati. Din punct de vedere medical, spitalul ROL 2 va fi functional dupa instalarea aparaturii medicale si parcurgerea etapelor de autorizare si acreditare. Totodata, in garnizoanele din tara, institutiile medicale militare functioneaza la capacitate maxima”, potrivit Armatei.

Citeste si articolul :   Lipsa acuta de locuri in ATI, infirmata de realitatea din teren

Tot astazi, doua aeronave ale Fortelor Aeriene Romane vor executa zboruri pentru aducerea, in Romania, a unor echipamente de protectie medicala din Germania (cu o aeronava C-130 Hercules) si Turcia (cu o aeronava C-27 J Spartan).

Armata a inceput de miercurea trecuta ridicarea unui spital mobil containerizat de nivel ROL 2 langa Bucuresti.

Spitalul mobil containerizat va avea in compunere corturi medicale si containere – care cuprind, printre altele, unitati de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zona de decontaminare.

Spitalul a mai fost ridicat si in 2015 pe fondul crizei Ebola, dar si la diferite exercitii militare la care a participat Armata Romana.

Autor