Situatie grava la Suceava: 52 de cadre medicale infectate cu coronavirus. Spitalul judetean, inchis si dezinfectat. Va trata doar cazuri de COVID-19

Nu mai putin de 52 de cadre medicale au fost confirmate cu Covid-19 luni, iar doua persoane internate in ultimele zile in spital au murit. Spitalul va fi inchis si toti medicii din spital vor fi pusi in izolare, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Nelu Tataru. Spitalul va fi dezinfectat in 48 de ore si va fi folosit apoi exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, iar pacientii internati pentru alte afectiuni vor fi transferati la alte spitale din zona. In Suceava vor fi trimisi medici din alte spitale din regiune.

52 de cadre medicale de la Suceava, confirmate cu coronavirus

„Situatia se agraveaza de la o ora la alta la Spitalul Judetean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Rezultatele testelor sosite luni arata ca alte 25 de cadre medicale au virusul COVID-19. In acest fel, bilantul negru ajunge la 52 de cadre medicale, ceea ce arata proportiile situatiei. Practic, intr-o singura zi aproape ca s-a dublat numarul cazurilor de medici si asistenti medicali in cazul carora s-a confirmat imbolnavirea cu noul coronavirus”, transmite Monitorul de Suceava, potrivit hotnews.ro.

„Dintre noile cazuri confirmate cele mai multe sunt de la Sectia de Cardiologie, mai exact 7 persoane, apoi urmeaza Medicina Interna cu 5 cazuri, in timp ce la Boli Infectioase si Gastro sunt cate 3 cazuri de imbolnavire. Celelalte cadre medicale diagnosticate cu COVID-19 sunt de la Dializa, Neorologie, ORL, UPU si ATI”, anunta publicatia.

Luni, pana la momentul publicarii acestui articol, doua persoane si-au pierdut viata la Suceava:

Un barbat de 71 de ani care fusese internat la Spitalul Judetean Suceava pe 21.03.2020 si confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020. Persoana a fost internata anterior in sectia de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferata la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

O femeie in varsta de 72 ani, internata in data de 21 martie in Spitalul Judetean Suceava, cu afectiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare), fara context epidemiologic (nu are istoric de calatorie, nu a venit in contact cu o persoana confirmata pozitiv).

Spitalul din Suceava, inchis si dezinfectat – transformat exclusiv pentru cazurile de COVID-19

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Nelu Tataru a declarat ca spitalul de la Suceava va fi inchis si dezinfectat, iar medicii vor fi pusi in izolare. Tataru a mai spus ca toate internarile din spital vor fi trimise in spitalele din zona, precum Spitalul de la Radauti sau cel de la Botosani.

Publicitate

Dupa dezinfectare, spitalul din Suceava va fi folosit exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, iar la Suceava vor fi trimisi medici de la alte spitale din zona, a spus Tataru intr-o interventie telefonica la Digi24.

„Am luat decizia ca la Spitalul Judetean Suceava sa intre in izolare toti medicii, sa fie dezinfectat 48 de ore. Va deveni un spital COVID-19. Acolo vor fim detasati medici din zona, de la spitalele din judet si de la spitale din alte judete”, a spus Tataru.

Citeste si articolul :   Dupa Marcel Pavel, Ozana Barabancea, depistata cu noul virus. Ce spune artista

Conducerea spitalului din Suceava se apara: Personalul a fost instruit si strictul necesar a fost asigurat

Conducerea spitalului sustine ca nu are nicio vina pentru aceasta situatie si ca a achizitionat toate materialele de protectie pe care le-a gasit pe piata, dar ca unii furnizori nu au mai raspuns, iar altii au reziliat contractele, deoarece nu mai aveau de unde sa se aprovizioneze.

Potrivit acestora, in sectia Boli Infectioase au fost asigurate permanent combinezoane de protectie pentru personalul de interventie la cazurile suspecte si confirmate cu COVID-19.

“Din pacate, ne-am confruntat atat cu cazuri nedeclarate in privinta istoricului de calatorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cat si cu o criza mondiala in ceea ce priveste echipamentele de protectie, situatie care nu este specifica Spitalului Judetean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la aceasta ora. Nu a fost neglijenta din partea noastra, am facut tot ce am putut si am achizitionat toate materialele de protectie pe care le-am gasit pe piata”. a transmis luni dimineata Spitalul judetean Suceava intr-un comunicat.

Coronavirus in Romania: Bilantul imbolnavirilor a ajuns la 576 / Numar record de cazuri confirmate intr-o singura zi: 143

Bilantul infectarilor cu coronavirus in Romania a ajuns la 576, cu alte 143 de cazuri noi, potrivit raportarii oficiale de luni de la ora 13.00. Este cel mai mare numar de imbolnaviri anuntate intr-o zi de la aparitia COVID-19 in Romania.

Citeste si articolul :   Nicolae Ciuca, anunt de ultim moment despre centrele de vaccinare MApN

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 5 ani si 76 de ani. La terapie intensiva, in acest moment sunt internati 15 pacienti, din care 7 in stare grava.

Internarile si operatiile care nu sunt urgente, suspendate pentru 14 zile. Toti pacientii vor fi externati daca nu reprezinta urgente

Incepand de marti se suspenda pentru 14 zile internarile pentru interventiile chirurgicale si alte tratamente si investigatii medicale spitalicesti, care nu reprezinta urgenta si care pot fi reprogramate, potrivit unui ordin al ministrului de Interne, Marcel Vela.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.