ULTIMA ORA: TOTI pacientii care nu prezinta cazuri de urgenta vor fi externati din spitale in 48 de ore

Toti pacientii care nu prezinta urgente vor fi externati din spitale. In Romania au fost confirmate 576 de cazuri de coronavirus, dintre care 5 pacienti decedati.

Pacientii care nu prezinta urgente vor fi externati din spitale

Luni, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului actiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea masurilor necesare limitarii raspandirii infectiei cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unitatilor sanitare publice si private, anunta Grupul de Comunicare Strategica.

Astfel, incepand de marti, 24 martie, pentru o perioada de 14 zile, se suspenda internarile pentru interventiile chirurgicale si alte tratamente si investigatii medicale spitalicesti, care nu reprezinta urgenta si care pot fi reprogramate.

Publicitate

De asemenea, se suspenda consultatiile programate si programabile, in structurile ambulatorii ale spitalelor publice si private.

In termen de 48 de ore, de la intrarea in vigoare a ordinului, se externeaza toti pacientii care nu reprezinta urgente si care nu necesita obligatoriu acordarea ingrijirilor medicale in spital.

Citeste si articolul :   Boala grava de care suferea Costin Marculescu. Mara Banica stie diagnosticul

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului si a permanentei personalului, prin introducerea activitatii medicale in regim de ture si garzi, fara afectarea salarizarii personalului, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.