Cum se va circula in mjloacele de transport in comun dupa 15 mai. Toti cetatenii sunt obligati sa faca asta

Raed Arafat, Seful Departamentul pentru Situatii de Urgenta, a anuntat cum se vom putea circula in mijlocul de transport in comun dupa data de 15 mai. Masca de protectie este obligatorie, iar fara ea, s-ar putea ca ccetatenii sa nu mai poata circula.

Dupa data de 15 mai, romanii care vor circula cu mijloacele de transport in comun, vor fi obligati sa poarte masca de protectie. Daca nu, soferii nu-i vor lasa sa se urce.

„Cand am iesit de acasa deja nu mai este ca inainte, folosim transportul public, trebuie sa avem masca la noi”, a punctat Raed Arafat.

Seful DSU a prezentat cele trei tipuri de masti care pot fi folosite: masca de bumbac, masca chirurgicala si masca de tip FFP2.

„La masca de bumbac, nemedicala, trebuie sa ai doua trei cu tine. Masca chirurgicala, pentru strada, are un anumit grad de protectie mult mai bun, are mai multe straturi, nu estee ca mastile medicale FFP2, asta se schimba cam la 4 ore, daca stranuti in ea trebuie sa o schimbi”, a mai spus Arafat.

„Sper ca pretul lor va scadea la cel care a fost inainte, nu mai suntem obligatoriu dependenti de altii, se produc deja la noi”, a adaugat Seful DSU.

Citeste si articolul :   Franta impune noi restrictii. 46 de milioane de cetateni nu vor mai avea voie sa iasa din case intre 21:00 si 06:00

Raed Arafat, totul despre mastile din bumbac

Arafat spune ca masca de bumbac poate fi folosita, dar cu cateva conditii: spalata si calcata zilnic si nu trebuie sa ai doar una cand pleci de acasa.

Nu se manipuleaza masca daca ai mainile murdare.

„Va trebui sa ne obisnuim, la metrou, la transport public, va trebui sa devina o conditie ca sa urci. Legal, daca nu ai masca, conducatorul auto trebuie sa se uite, la toate mijloacele de transport aglomerate. Eu in masana de serviciu – daca sunt cu soferul suntem cu masca pe fata. Daca sunt singur, nu sunt cu masca. Daca calatoresc persoane din aceeasi casa, nu trebuie. Daca iei un coleg pe drum, trebuie si ai si tu si el. Si la supermarket – probabil se vor gandi ca e un lucru care sa-l dea clientilor, daca vrea sa vina inauntru”, a atentionat Raed Arafat.

Autor