Trucul ingenios de a-ti face tacamurile vechi sa arate ca noi

Desi depozitate cu grija in cutii din lemn, tesatura sau catifea, deoarece sunt rar folosite, aceste tacamuri din otel sau argint nu au putut scapa de efectele oxidarii. Pentru a elimina stratul opac care s-a format de-a lungul timpului sau pur si simplu pentru a alunga petele negre care s-au acumulat, nu este nevoie sa folosesti  produse industriale. Exista cateva metode foarte eficiente care folosesc ingrediente naturale pe care probabil le aveti deja in casa . Datorita proprietatilor lor puternice de curatare si dezinfectare, iti poti lustrui perfect tacamurile si le  poti oferi o stralucire exceptionala.

Trucul cu otetul alb

Acest ingredient natural si biodegradabil este, de asemenea, cel mai popular remediu pentru curatarea tacamurilor vechi. Ca si bicarbonatul de sodiu, are efect de degresare, dezinfectare si albire. Vei fi uimit de actiunea sa de indepartare a petelor  de pe tacamurile tale pretioase!

Inmuiati-le in apa fierbinte amestecata cu 2 pahare de otet alb. Se lasa sa actioneze cateva ore, apoi se clateste si se usuca cu o carpa moale.

Citeste si articolul :   De ce nu ar trebui sa puneti oua pe usa frigiderului

Trucul cu sare

Ne gandim mai putin la asta si este si adevarat ca multi oameni nu o stiu, dar sarea este deosebit de eficienta in indepartarea  a tot felul de pete, chiar si pe cele mai incapatanate. Iti va fi greu de crezut, dar se aplica chiar si in vasul de toaleta pentru a indeparta petele galbui!

Publicitate

Metoda este la fel de simpla : inmuiati tacamurile in apa fierbinte si 2 linguri de sare fina. Se lasa sa actioneze cateva minute pana cand sarea se dizolva complet . Apoi clatiti si uscati bine cu o carpa moale .

Publicitate

Trucul cu sapunul de Marsilia

De asemenea, in topul celor mai populare produse naturale din case si foarte popular la bunicile noastre, sapunul de Marsilia este inca popular pentru depistarea celor mai complicate pete. De asemenea, este recomandata in special pentru tratarea celor mai delicate materiale. Este chiar de multe ori prima alegere pentru curatarea bijuteriilor.

Utilizati aceasta metoda umpland un vas cu apa fierbinte si 2 linguri de sapun lichid de Marsilia. Turnati aceeasi cantitate daca aveti aschii de sapun. Inmuiati tacamurile in acest amestec si asteptati cateva ore pentru a maximiza rezultatul. Apoi clatiti si uscati-le cu o carpa moale.

Citeste si articolul :   Infuzia de urzica- ingrasamant si stimulator de crestere al plantelor

Trucul cu bicarbonat de sodiu

Incepem cu unul dintre produsele esentiale pentru curatarea multor suprafete si elemente de acasa.  Datorita actiunii sale abrazive minunate, aceasta pulbere alba indeparteaza cu usurinta murdaria de pe otel sau argint.

Doar turnati 3 linguri de bicarbonat de sodiu intr-un recipient umplut cu apa fierbinte si inmuiati tacamurile murdare in el. Lasati sa actioneze cateva ore. Apoi indepartati-le si clatiti-le cu apa curata. Uscati cu o carpa. Vei fi incantat de rezultat!

Trucul cu lamaie

La fel ca sarea, lamaia este, de asemenea, esentiala pentru intretinerea articolelor, inclusiv pentru curatarea argintarii. Cu siguranta te surprinde, dar acest fruct citric este  excelent pentru indepartarea petelor, dezodorizant si dezinfectant.

Inmuiati-va tacamurile de argint in apa fierbinte amestecata cu sucul a doua lamai. Lasati sa actioneze cateva ore, inainte de clatire. Daca unele pete negre persista, le puteti indeparta usor cu un burete inainte de a le usca bine.

Autor