Bananele ofera o gama larga de proprietati medicinale datorita compozitiei lor de vitamine A, B si C, precum si fibre, fier, magneziu, potasiu, calciu si zaharuri naturale. Astfel, consumul zilnic al acestui fruct poate ajuta la evitarea unei serii de probleme de sanatate deoarece banana favorizeaza buna functionare a organismului. Apropo, iata 10 beneficii pentru sanatate ale bananelor:
Ele favorizeaza o buna digestie
Bananele sunt bogate in fibre alimentare, care sunt extrem de eficiente in combaterea tulburarilor digestive, inclusiv a diareei, deoarece regleaza miscarile intestinale.
Acestea regleaza nivelul zaharului din sange
Publicitate
Bananele pot ajuta la controlul zaharului din sange si sunt deosebit de benefice pentru diabetici, deoarece contin zaharuri naturale si minerale care sunt esentiale pentru functionarea organismului. Cu toate acestea, pentru persoanele cu diabet, acestea trebuie consumate cu moderatie si trebuie alese dimensiuni mici pentru a controla aportul de carbohidrati si calorii.
Ele previn deficitul de calciu
Bananele contin calciu, motiv pentru care impiedica aparitia unei astfel de deficiente. In plus, imbunatatesc sanatatea oaselor si a dintilor.
Ele cresc performanta intelectuala
Datorita continutului lor ridicat de potasiu, bananele imbunatatesc abilitatile cognitive si cele legate de rationament si logica. Astfel, ele cresc performanta intelectuala.
Ele previn cancerul de rinichi
Prin promovarea absorbtiei calciului in organism si prin prevenirea formarii pietrelor la rinichi, bananele protejeaza impotriva cancerului la rinichi. De asemenea, imbunatatesc sanatatea dintilor si a oaselor, protejandu-va in acelasi timp impotriva degenerescentei maculare.
Ele lupta impotriva anemiei
Bananele sunt bogate in fier, ceea ce imbunatateste calitatea sangelui. Intr-adevar, ele reduc si vindeca deficienta de fier si simptomele asociate cu aceasta, inclusiv: oboseala, ameteli, dureri de cap, dificultati de respiratie si tahicardie.
Iti maresc energia
Consumul de banane creste dramatic nivelul de energie. Intr-adevar, bananele contin zaharuri naturale (glucoza, zaharoza si fructoza) care ofera energie de lunga durata.
Acestea protejeaza impotriva atacurilor de cord si a accidentelor vasculare cerebrale
Datorita continutului lor ridicat de potasiu si de sodiu, bananele reduc, de asemenea, riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral atunci cand sunt consumate in mod regulat.
Se lupta cu depresia
Bananele sunt bogate in triptofan, un aminoacid care se transforma in serotonina in organism, adica un neurotransmitator din creier care controleaza si stabilizeaza starea de spirit. Prin urmare, consumul de banane poate lupta eficient impotriva tulburarilor de dispozitie si a depresiei.
Ele reduc inflamatia
Bananele sunt abundente in vitamina B6, care reduce inflamatia si bolile asociate. In plus, datorita acestei vitamine, bananele stimuleaza productia de globule albe si imbunatatesc functionarea sistemului nervos.
Publicitate