Bananele pot preveni sau trata 9 probleme de sanatate

Banana, zambetul in fiecare zi. Acesta ar putea fi sloganul unei reclame pentru acest mic fruct cu  nenumarate beneficii . Iti oferim cateva sfaturi pentru a-l folosi in cel mai bun mod si in functie de afectiunile tale. Nu ezita sa-l faci aliatul tau pentru sanatate.

Hipertensiune

Lipsa de potasiu si aportul excesiv de sare sunt cele doua cauze principale ale hipertensiunii arteriale. Incarcate cu potasiu, bananele ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Este suficient sa o  consumi in fiecare dimineata pentru a mentine tensiunea arteriala normala.

Constipatie si gaze

Bananele au puterea de a calma si vindeca sistemul digestiv. O substanta numita pectina incurajeaza eliminarea metalelor grele si a altor toxine din organism. Functioneaza ca un laxativ usor in intestinul inferior pentru a preveni gazele. Bananele sunt, de asemenea, o sursa buna de fibre, care maresc volumul scaunelor si le inmoaie, facilitand trecerea acestora.

Sindromul premenstrual

Datorita bogatiei sale in vitamina B6, magneziu si potasiu, bananele sunt recomandate inainte si in timpul perioadei. Aceasta vitamina si aceste minerale lupta impotriva senzatiei de balonare care genereaza disconfort si durere si previn retentia de apa. De fapt, magneziul imbunatateste starea de spirit si amelioreaza crampele datorate contractiilor, atenuand astfel PMS.

Pierdere in greutate

Daca intampinati probleme in a va controla greutatea, luati in considerare adaugarea de banane in dieta dvs. Fructul contine fibre solubile care absoarbe apa din tractul digestiv, incetinind digestia. Prin urmare, alimentele vor ramane in stomac mai mult timp, oferindu-va o senzatie de satietate pentru mai mult timp. De asemenea, contine o enzima numita lipaza care stimuleaza arderea grasimilor.

Probleme cu inima

Bananele sunt pline cu potasiu, un electrolit mineral necesar pentru ca inima sa functioneze corect. Aportul ridicat de sodiu si lipsa de potasiu provoaca o crestere a tensiunii arteriale. Pentru a remedia acest lucru, este indicat sa consumati banane deoarece continutul lor ridicat de potasiu ajuta la protejarea sistemului cardiovascular impotriva hipertensiunii arteriale.

Slabiciuni osoase

Bananele contin calciu care este foarte util pentru mentinerea oaselor puternice, iar bogatia sa in mangan ajuta la prevenirea demineralizarii osoase. Acesta din urma contribuie si la un metabolism energetic normal, la formarea normala a tesuturilor conjunctive si la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

Citeste si articolul :   Ce se va intampla cu corpul daca mananci morcovi in fiecare zi

Imbatranirea pielii

Plina de antioxidanti, pulpa de banana lupta impotriva imbatranirii pielii datorita continutului sau de flavonoide, asa cum se arata in acest studiu din 2016. Lupta impotriva stresului oxidativ.

Oboseala

Bananele contin o cantitate semnificativa de vitamine A, C si B6. Acesta din urma lupta impotriva oboselii dar si impotriva metabolizarii slabe a proteinelor si a glicogenului. In plus, vitamina B6 sustine sinteza normala a cisteinei si homocisteinei, functionarea normala a sistemului nervos si formarea normala a globulelor rosii.

Pierderea parului

Seleniul si fierul continute de banane ajuta la combaterea caderii parului. In plus, acest fruct este excelent ca masca pentru parul uscat si casant: il hidrateaza si le stimuleaza cresterea.

Publicitate

Publicitate

Autor