Cactus de Craciun: iata cum sa-l cresti si sa-l intretii pentru a rezista mult timp

Cum sa cresti si sa ingrijesti Cactusul de Craciun, una dintre cele mai populare plante de iarna, astfel incat sa poata continua sa prospere dupa sezonul sarbatorilor.

1.Cand infloreste cactusul de Craciun?

Cactusul poate avea perioade diferite de inflorire, dar ceea ce caracterizeaza cactusul de Craciun este faptul ca florile sale infloresc exact cand se apropie sezonul sarbatorilor, de unde si numele acestei plante .

Puteti admira florile cactusului de Craciun intre decembrie si ianuarie. Culorile lor pot varia de la roz la rosu si de la violet la rosu-violet. Pentru ca mugurii florali sa nu se ofileasca inainte de a ecloziona, cactusul de Craciun trebuie tinut cu grija departe de curenti si surse de caldura. Prin urmare, cactusul de Craciun nu trebuie plasat langa o usa deschisa frecvent sau prea aproape de un semineu, soba sau incalzitor.

2.Unde sa-l plasati?

Temperatura ideala pentru cactusul de Craciun de interior este de 20 ° C. Pentru a prelungi inflorirea cactusului in timpul iernii, trebuie sa-l plasati intr-o camera luminoasa. Mai tarziu in timpul verii, cactusul de Craciun poate fi asezat afara, intr-o pozitie partial umbrita, astfel incat expunerea excesiva la lumina directa a soarelui sa nu provoace parjolirea frunzelor. Toamna, de la inceputul lunii septembrie, planta poate fi mutata in interior. Reducerea orelor de lumina si expunerea sa la lumina soarelui inseamna ca inflorirea sa poate fi amanata pana in perioada Craciunului.

Unul dintre locurile perfecte pentru a pastra cactusul de Craciun in casa ta in lunile decembrie si ianuarie este pervazul interior al ferestrei, astfel incat florile sa poata profita de lumina zilei pentru a inflori in timpul iernii.

Pozitia ridicata a plantei este esentiala daca aveti animale de companie precum caini sau pisici. Ingestia unor parti ale plantei poate provoca diaree sau varsaturi la animalele de companie. Prin urmare, trebuie amplasat astfel incat animalele de companie sa nu poata ajunge cu usurinta la el. Daca exista o problema, medicul veterinar trebuie consultat imediat.

3.Cand sa uda cactusul de Craciun?

Cactusul de Craciun este originar din padurile tropicale din America de Sud si, prin urmare, prefera un climat umed. Prin urmare, este necesar sa se acorde o atentie deosebita udarii, atat vara, cat si iarna. In timpul iernii, trebuie udat in mod regulat, incetul cu incetul, impiedicand farfuria sa se imbiba cu apa, dar pastrand solul umed. Vara, procedura este aceeasi, cu posibilitatea de a pulveriza putina apa pe frunze cu ajutorul unui pulverizator. Vara, cel mai bun moment pentru a uda cactusul de Craciun, care are nevoie de cantitati mici de apa, este seara. In climatele deosebit de uscate, incercati sa-l pastrati intr-o camera cu un mic umidificator sau alte plante.

Citeste si articolul :   Sfantul Dumitru 2020. Sarbatoare mare pentru romani

Este important sa evitati stagnarea apei si sa udati regulat, dar nu excesiv, mai ales in timpul infloririi. Udarea excesiva poate provoca putrezirea radacinilor, ceea ce poate duce la moartea plantelor.  Inflorirea plantei poate dura uneori din decembrie pana in februarie. In orice caz, dupa ce inflorirea s-a incheiat, udarea poate fi redusa. Pe durata vietii plantei, udarea trebuie facuta numai atunci cand solul pare uscat la suprafata. Poate fi suficient sa udati o data sau de doua ori pe saptamana iarna.

Cactusului de Craciun ii plac solurile cu pH acid si, daca este posibil, care contin turba. Este optionala folosirea ingrasamintelor naturale in perioada de inflorire pentru a asigura nutritia plantei. Fertilizarea trebuie intrerupta cand florile cad. Daca doriti sa fertilizati, cel mai bine este sa o faceti primavara si vara, cand cresterea fiziologica este in desfasurare.

Publicitate

Publicitate

Autor