Care sunt beneficiile vitaminei B?

Vitamina B este un grup de vitamine solubile in apa care joaca un rol important in corpul dumneavoastra.

Vitamina B este esentiala pentru metabolismul carbohidratilor, proteinelor si grasimilor. De asemenea, ajuta la producerea de celule rosii din sange si va sustine sistemul nervos, sistemul imunitar si sanatatea cardiovasculara. Exista opt tipuri diferite de vitamine B pe care le puteti obtine din surse alimentare sau luand suplimente alimentare.

Vitaminele sunt esentiale pentru o sanatate buna. Grupul de vitamine B include tiamina (B1), riboflavina (B2), niacina, acidul pantotenic, biotina si acidul folic. Se gasesc in multe alimente, inclusiv in carne, peste, oua si produse lactate, precum si in cereale integrale. Iti ajuta corpul sa produca energie din alimentele pe care le consumi, care este necesara pentru toate functiile corpului tau, inclusiv digestia si claritatea mentala.

Vitamina B joaca, de asemenea, un rol important in mentinerea sistemului nervos sa functioneze corect si in protejarea impotriva anumitor tipuri de cancer, ajutand la mentinerea celulelor sanatoase, astfel incat acestea sa se poata repara dupa leziuni sau atacuri din surse exterioare, cum ar fi poluantii sau virusii – ceea ce inseamna ca poate ajuta la reducerea riscului acestor boli!

Iti mentine metabolismul

Daca aveti o deficienta de vitamina B, creierul dumneavoastra nu va putea folosi glucoza la fel de eficient. Acest lucru poate duce la oboseala, schimbari de dispozitie si scaderea zaharului din sange.

Dar, de asemenea, va ajuta sa va simtiti plin mai mult timp si va creste energia, asigurandu-va ca corpul dumneavoastra foloseste toti nutrientii din alimente in loc sa le depoziteze sub forma de grasime. Asta inseamna ca, chiar daca mananci mai mult decat de obicei intr-o zi – sau daca iti este mai foame decat de obicei – vei putea arde acele calorii in plus facand miscare! Functionand in mod normal acasa si la serviciu, va va fi mai usor sa va atingeti obiectivele de slabire in timp ce va simtiti fericit (si sanatos!).

Publicitate

Ajuta la reducerea stresului

Intr-o lume care ia in serios stresul, este important sa stii cum sa-i faci fata. In timp ce unii oameni pot trece prin viata fara a experimenta prea multa anxietate sau depresie, altora le poate fi dificil sa-si gestioneze emotiile. Aceasta vitamina ajuta, de asemenea, la reducerea stresului, anxietatii si depresiei.

Citeste si articolul :   Care sunt beneficiile vitaminei A pentru sanatate?

Vitamina B este folosita pentru a trata migrenele si durerile de cap cauzate de oboseala ochilor. Valoarea zilnica recomandata pentru vitamina B6 este de 1,3 miligrame pe zi; cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu iau suficient din ea in dieta lor. Prin urmare, un supliment va fi probabil necesar daca doriti sa preveniti durerile de cap din cauza lipsei de vitamina B6 din dieta dumneavoastra.

Iti sustine sistemul imunitar

Vitamina B6 este una dintre vitaminele B de care corpul dumneavoastra are nevoie pentru multe procese, inclusiv pentru a ajuta la formarea celulelor rosii din sange si pentru a mentine un sistem imunitar puternic.

Vitamina B6 nu se gaseste in multe alimente; cele mai bune surse sunt ouale, pestele precum tonul sau somonul (in special conservele), carnea (in special curcanul), soia si cerealele integrale precum germeni de grau sau fulgi de ovaz. De asemenea, puteti gasi vitamina B6 in cerealele fortificate pentru micul dejun sau in painea facuta cu faina alba imbogatita (ceea ce inseamna ca are adaos de nutrienti).

Citeste si articolul :   Cinci lucruri mai putin stiute despre MUSTAR! Beneficii uimitoare pentru sanatate

Cantitatea zilnica recomandata de vitamina B6 depinde de varsta: sugarii pana la 6 luni au nevoie de 0,1 miligrame pe zi; copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani au nevoie de 0,3 miligrame pe zi; copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 8 ani au nevoie de 0,5 miligrame pe zi; adolescentii cu varsta intre 9 si 18 ani au nevoie de 0,6 miligrame pe zi; adultii de 19 ani si peste au nevoie de 1 miligram pe zi.

Concluzie

Este clar ca vitamina B are multe beneficii. Dar sunt acestea doar cateva dintre cele mai comune? Nu, de fapt mai sunt sute! Vitamina B va ajuta organismul in multe feluri si este important sa intelegeti ce face aceasta vitamina pentru dumneavoastra.

Publicitate

Autor