8 alimente cu multiple beneficii pe care ar trebui sa le incluzi in alimentatia ta

Paine prajita cu avocado

Aceasta reteta este probabil una dintre cele mai usor de preparat si este deosebit de bogata in omega-3. Avocado cu paine prajita este pur si simplu delicios! Avocado, paine, sare de mare si ardei rosu sunt ingredientele principale. Mai puteti adauga deasupra un ou, putin ulei de masline sau chiar putina rodie pentru o reteta mai usoara.

Ovaz

Ovazul este o sursa excelenta de fibre si hrana perfecta de iarna. Favorizeaza senzatia de satietate si mentine un nivel bun de colesterol in organism.

Salata de legume

Utilizati legume proaspete si adaugati proteine precum carne, oua sau nuci pentru o masa completa. Sosul Dijon este cel mai bun pentru aceasta salata.

Supa de legume

Un castron bun de supa fierbinte este cu siguranta cea mai eficienta masa. Poti prepara supa cu legume si cateva surse de proteine. Pur si simplu taiati legumele, adaugati apa, un strop de ulei de masline si orice extra la alegere. Asezonati dupa gust, aduceti la fiert la foc mic.

Legume prajite

Cuptorul este una dintre cele mai simple si mai sigure moduri de a gati legume. Preincalziti la 230 de grade si taiati legumele. Ar trebui sa taiati intotdeauna legumele tari, cum ar fi morcovii si cartofii, in bucati mici. Adaugati putina sare de mare si un strop de ulei de masline inainte de a pune legumele la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.

Citeste si articolul :   11 remedii naturale eficiente pentru intepaturile de tantari

Paste sanatoase

Majoritatea pastelor contin carbohidrati si multi oameni cred ca sunt nesanatoase. Trucul este sa folosesti paste integrale de grau, deoarece sunt mai hranitoare si bogate in fibre. Adaugati legume si proteine, dar limitati utilizarea de smantana, unt, branza si carne grasa pentru paste sanatoase.

Pui la gratar

Carnea slaba este sanatoasa. Puiul la gratar este usor de preparat si tot ce trebuie sa faci este sa il marinati cu usturoi si rozmarin pentru a-i da mai multa aroma.

Smoothies

Smoothi-urile au fost intotdeauna la fel de simplu de preparat, pe atat de bogate in gust si beneficii. Puteti  avea o multime de nutrienti si vitamine intr-un singur smoothie. Luati in considerare combinarea legumelor si fructelor si, poate, putine proteine pentru a mentine echilibrul. Apa sau produsele lactate lichide sunt baze bune pentru smoothie-uri.

Autor