4 alimente excelente care intaresc parul, unghiile si pielea

Sanatatea parului, a unghiilor si a pielii reflecta perfect sanatatea interioara a corpului.

1.Legume verzi:

Cu cat culoarea este mai inchisa, cu atat alimentele sunt mai bogate in vitamine si minerale! Majoritatea legumelor verzi contin vitaminele A, C, E, K, B si fier, care va ajuta sa aveti parul mai fin, pielea mai moale si unghiile mai puternice.

Cele mai bune legume verzi sunt:

-Brocoli.

Publicitate

-Kale.

-Spanac

-Varza verde

Aceste legume verzi sunt foarte bogate in apa, calciu, potasiu si magneziu. Toate acestea favorizeaza hidratarea in organism si contribuie semnificativ la rezistenta unghiilor, a parului si a pielii.

2.Legume radacinoase:

Legumele care contin vitamina A, cum ar fi dovleceii, morcovii, cartofii dulci si dovleceii, ofera rezistenta pielii, parului si unghiilor.

Legumele cu radacina sunt bogate in vitamina C si combat stresul. Acesta din urma scade nivelul de elastina, keratina si colagen din organism. Iar lipsa acestor 3 elemente slabeste parul, unghiile si pielea.

Citeste si articolul :   Trei ajutoare indispensabile pentru pietrele la rinichi si sase alimente strict interzise

3.Migdale

Migdalele contin vitamina E care favorizeaza productia de colagen in organism, care ajuta la mentinerea sanatatii parului, a unghiilor si a pielii.

Sunt, de asemenea, o sursa de calciu care contribuie la rezistenta oaselor, a unghiilor si a dintilor. Cand gustati migdale, asigurati-va ca sunt migdale organice!

4.Semintele de dovleac

Aceste seminte delicioase sunt o sursa excelenta de:

Fier

Biotina

Potasiu

Magneziu

Proteina

Acizi grasi omega-3

Semintele de dovleac ofera o sanatate buna unghiilor, parului si pielii. Au un efect alcalinizant foarte benefic pentru organism. Semintele de dovleac intaresc tesuturile elastice din corp, ceea ce face pielea, parul si unghiile extrem de sanatoase.

Publicitate

Publicitate

Autor