10 utilizari ale castravetilor care te vor surprinde

Castravetele este o leguma populara pentru beneficiile sale pentru sanatate. Este bogat in fibre, antioxidanti si saruri minerale. Daca in general se consuma proaspat, in salate, unele intrebuintari ale castravetelor ar trebui sa te surprinda!

1.Consumul de castraveti cu coaja lui este foarte bun pentru sanatate, este bogat in potasiu, vitamina C, vitamina K, mangan, fosfor, magneziu, acid pantotenic si vitamina A.

2.Pentru consumatorii mari de cofeina, puteti folosi castravetele ca inlocuitor. Cand te simti obosit, mananca castraveti deoarece contine carbohidratii si vitamina B. Aceste doua componente promoveaza productia de energie si metabolismul carbohidratilor.

3.Pentru a preveni aburirea oglinzii din baie dupa dus, stergeti-o  cu o bucata de castravete  inainte de a face dus.

Publicitate

4.Puteti scapa de insecte folosind castraveti. Puneti felii de castraveti intr-o cutie de aluminiu. Combinatia dintre aluminiu si castraveti previne prezenta insectelor.

5.Daca suferiti de dureri de cap, mancati un castravete inainte de a merge la culcare. Bogat in electroliti, vitamina B si zahar care contribuie la buna functionare a organismului, te va usura rapid.

Citeste si articolul :   Trucuri utilizate in bucatarie

6.Daca ti-e putin foame si nu este inca timpul pentru masa, mananca un castravete. Acesta din urma este bogat in fibre, apa, sarac in calorii si iti va oferi o senzatie de satietate care va dura mult timp.

7.Puteti folosi si o felie de castravete  pentru a va lustrui pantofii. Castravetele este bogat in antioxidanti, apa si va reda stralucirea.

8.Pentru a va relaxa si a scapa de stresul zilei, taiati cateva felii de castraveti si adaugati-le in baie. Castravetele este bogat in minerale, precum magneziul, care va favoriza relaxarea.

9.Puteti sterge petele de pix sau creion de pe diverse suprafete frecandu-le cu o felie de castravete, cu conditia sa freci cu partea exterioara a legumei.

10.Pentru a scapa de respiratia urat mirositoare, puneti o felie de castravete  pe limba . Castravetele este bogat in apa, stimuleaza productia de saliva si astfel elimina bacteriile din gura. In cateva minute, vei avea o respiratie proaspata.

Autor