Care sunt cele mai bune condimente pentru prepararea puiului

Carnea de pui este un produs destul de popular pe care aproape toata lumea il are in frigider. Se prepara destul de simplu si rapid si se potriveste bine cu multe garnituri. Din pacate, puiul nu este adesea atat de gustos pe cat am vrea sa fie.

Dar condimentele potrivite ii pot schimba semnificativ gustul in bine.

Paprika

Condiment dulce de ardei rosu. Are un gust placut, usor dulce, aroma bogata, amaraciune usoara sau, uneori, intepatoare, dar greu sesizabila. De obicei, paprika  se vinde sub forma uscata macinata sau in fulgi, care, pe langa gust si aroma, confera vasului finit un aspect neobisnuit. Boiaua merge bine cu puiul, facandu-l mai picant si mai interesant.

Usturoi

Puteti gati carne de pui atat cu usturoi uscat, cat si proaspat. Aveti grija insa cu cateii de usturoi proaspeti. Nu ar trebui sa fie prea gatiti, altfel vor adauga un gust amar mancarii . Cu ajutorul lor, este mai bine sa faceti un ulei parfumat cu care sa gatiti puiul. Incalziti uleiul vegetal intr-o tigaie (ulei de floarea-soarelui sau de masline, nu conteaza), adaugati cativa catei de usturoi si prajiti-i pana se rumenesc, apoi scoateti-i din tigaie. Puteti adauga acest ulei de usturoi la marinata daca aveti de gand sa coaceti sau sa gratiti carnea.

Publicitate

Rozmarin

Rozmarinul este folosit in mod obisnuit pentru a gati carnea rosie, dar se intelege bine si cu puiul. Cu toate acestea, nu puneti prea mult in vas, mai ales daca rozmarinul este proaspat. Cateva crengute mici sunt suficiente. In caz contrar, ca si usturoiul, poate sa confere  carnii o amaraciune nu foarte placuta. Dar daca nu exagerati, puiul va dobandi o aroma neobisnuita, picanta .

Curcuma

Un condiment luminos, galben, care va conferi carnii de pui nu numai un gust si o aroma placute, ci si o culoare neobisnuita. Curcuma face parte dintr-un alt condiment interesant, curry. Curry are un gust mai bogat si picant si transforma carnea de pui intr-o adevarata capodopera culinara (desigur, daca iti place gustul picant).

Cimbru

Are o aroma si un gust stralucitor si  bogat . Prin urmare, cimbrul, la fel ca rozmarinul, trebuie utilizat in cantitati mici. Functioneaza bine pentru a face  marinate. Puteti adauga, de asemenea, o crenguta de cimbru la intregul pui in timpul coacerii. Cand cumparati cimbru proaspat, alegeti cat mai multe ramuri verzi, deoarece se usuca destul de repede si isi pierde mirosul neobisnuit.

Autor