Sase alimente care ajuta la gestionarea stresului

Gestionarea stresului este foarte importanta pentru sanatate si bunastare. Pentru a te proteja de efectele nocive ale stresului, poti folosi tratamente de relaxare, exercitii fizice, meditatie, comunicare placuta, precum si unele produse care pot intari apararea organismului si pot creste nivelul hormonilor fericirii.

Portocale

Portocalele si alte alimente bogate in vitamina C nu numai ca intaresc sistemul imunitar si ajuta la reducerea hormonilor de stres, dar si normalizeaza tensiunea arteriala. Stresul cronic poate provoca dezvoltarea hipertensiunii arteriale (tensiune arteriala ridicata), care, la randul sau, contribuie la aparitia bolilor sistemului cardiovascular.

Spanac

Lipsa de magneziu poate exacerba efectele stresului, precum si poate provoca dureri de cap severe si oboseala cronica. Pentru a umple rezervele acestei substante din organism, consumati regulat spanac si alte legume cu frunze. Spanacul poate fi adaugat in salate, feluri principale, produse de patiserie si chiar in smoothie-uri cu fructe.

Lapte

Laptele cald baut seara amelioreaza tensiunea, relaxeaza si ajuta la adormirea mai rapida. In plus, calciul si vitamina D continute in acest produs ajuta la imbunatatirea starii de spirit si la reducerea anxietatii. Daca nu va place laptele, atunci il puteti inlocui cu iaurt grecesc sau chefir.

Nuci

Consumul in mod regulat de cantitati mici de fistic, nuci, migdale sau alune protejeaza impotriva efectelor nocive ale stresului, scade colesterolul si ajuta la reducerea inflamatiei din organism. Este mai bine sa consumati nuci crude sau usor prajite, fara sare si alti aditivi.

Citeste si articolul :   Protectie delicioasa a inimii: cinci alimente de vara bogate in magneziu

Avocado

Avocado este o sursa bogata de potasiu, care regleaza tensiunea arteriala si protejeaza impotriva dezvoltarii depresiei. De asemenea, acest produs ajuta la a face fata poftelor puternice de mancare nedorita, care apare adesea in perioadele de stres, contribuind la supraalimentare si la cresterea in greutate.

Peste gras

Acizii grasi Omega-3 gasiti in pesti precum somonul, tonul si macroul reduc hormonii de stres, imbunatatesc functia creierului si maresc starea de spirit. Pentru a profita la maximum de peste, este recomandat sa il consumati de cel putin doua ori pe saptamana.

Autor