8 alimente pentru imbunatatirea sanatatii circulatorii

Mentinerea sau chiar imbunatatirea sanatatii circulatorii este fundamentala pentru prevenirea multor boli de inima si pentru a va bucura de o sanatate buna. Bolile cardiovasculare sunt astazi una dintre principalele cauze de deces in tarile dezvoltate.

Prin sistemul circulator, sangele curge in tot organismul, nutrientii si oxigenul ajung in celule, iar deseurile sunt eliminate.

Alimente pentru imbunatatirea sanatatii circulatorii

Mentinerea unei alimentatii adecvate poate ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare bune, conform diverselor studii.

Publicitate

1.Lamaie

Lamaia este un fruct bogat in vitamina C, care este esentiala pentru formarea colagenului si a elastinei. Aceste substante au un caracter proteic si ajuta la conformarea peretelui capilar.

Consumul de suc de lamaie dimineata este o optiune buna pentru imbunatatirea sanatatii circulatorii. De asemenea, daca poti adauga putina coaja, este si mai bine pentru ca ,  contine mai multi antioxidanti.

Daca acest lucru este prea acid pentru tine, o alta optiune este sa adaugi putin suc de lamaie in legume pentru a le condimenta. Antioxidantii din acest fruct  vor ajuta la reducerea oxidarii lipoproteinei LDL, care poate fi legata de un risc mai mic de aparitie a placilor aterosclerotice.

Citeste si articolul :   9 semne ale accidentului vascular cerebral(AVC) la femei pe care ar trebui sa le cunoasteti

2. Turmeric

Acest aliment are proprietati antiinflamatorii, asa cum se arata intr-un articol publicat in revista Molecules. Multe dintre beneficiile sale pentru imbunatatirea sanatatii circulatorii se datoreaza efectului sau antioxidant de a contracara actiunea radicalilor liberi si a agentilor toxici din organism.

In mod normal, organismul neutralizeaza radicalii liberi care apar in mod natural. Cu toate acestea, daca productia acestora este prea mare, apar daune in organism, cum ar fi:

Un risc crescut de cancer.

Accelerarea imbatranirii.

Un risc mai mare de boli cardiovasculare.

Incidenta mai mare a bolii Parkinson, Alzheimer, arteriosclerozei si diabetului.

3.Imbunatatiti sanatatea circulatorie cu ghimbir

Consumul frecvent si obisnuit de ghimbir ajuta la cresterea energiei si activeaza circulatia sangelui, facandu-l mai fluid. Se recomanda consumul zilnic de ghimbir proaspat sau uscat, in sosuri, supe de legume sau infuzii.

Publicitate

4.Seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui sunt bogate in grasimi cardio-sanatoase si antioxidanti naturali precum vitamina E.

Aceste seminte  , pe langa faptul ca ofera acizi grasi esentiali, sunt bogate in vitamina E. Aceasta se caracterizeaza prin marea sa activitate antioxidanta si este una dintre cele mai puternice la acest nivel. Consumand o lingura de seminte de floarea soarelui pe zi, iti poti acoperi nevoile de vitamina E si iti poti imbunatati sanatatea circulatorie.

Citeste si articolul :   Beneficiile pentru sanatate ale lamaii, usturoiului si ghimbirului

In plus, acizii grasi omega-3 continuti in aceste alimente ajuta la reducerea inflamatiei sistemice, reducand astfel riscul cardiovascular.

5.Usturoi

Usturoiul este un aliment care are proprietati anticoagulante, adica ajuta sangele sa circule mai bine in vasele de sange si previne formarea coagulilor. Prin urmare, la fel ca ceapa, stimuleaza circulatia sangelui. Pentru a profita de toate beneficiile sale, este recomandat sa consumati un catel de usturoi crud pe zi. Procedand astfel, se previne degradarea inulinei pe care o contine.

6.Apa pentru imbunatatirea sanatatii circulatorii

Consumul de apa din abundenta este benefic pentru imbunatatirea sanatatii circulatorii si pentru alte functii ale corpului deoarece este fundamental pentru viata.

Apa ajuta la eliminarea toxinelor din organism, ceea ce, fara indoiala, ajuta la imbunatatirea sanatatii circulatorii si la prevenirea formarii cheagurilor. De aceea, este indicat sa bei intre un litru si jumatate si doi litri de apa pe zi pentru a mentine organismul bine hidratat si pentru a putea transporta nutrientii necesari catre toate organele si tesuturile.

Citeste si articolul :   Cinci bauturi racoritoare delicioase de incercat in aceasta vara

7.Nuci

Beneficiile nucilor asupra sanatatii cardiovasculare sunt binecunoscute. Cu toate acestea, cantitatea acestora trebuie controlata din cauza prezentei grasimilor.

Nucile au un nivel ridicat de vitamina B3, care ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui. In plus, acizii lor grasi reduc colesterolul si inflamatia sistemului circulator.

8.Rosii, pepene verde si pepene galben

Aceste alimente contin licopen, un antioxidant care stimuleaza circulatia sangelui si previne problemele cardiace, precum si oxidarea lipoproteinei LDL. In plus,  rosiile previn bolile vasculare precum arterioscleroza si previne formarea grasimilor in sange.

Publicitate

Autor