Cinci bauturi racoritoare delicioase de incercat in aceasta vara

Pe vreme calda, doriti intotdeauna sa va racoriti, iar o bautura rece este o modalitate excelenta de a face acest lucru. Iata cateva bauturi racoritoare si delicioase de incercat in acest sezon de vara. Sunt rapid si usor de facut si nu costa o avere.

Limonada cu menta si castraveti

Limonada cu menta si castraveti este perfecta pentru zilele toride de vara. Combinatia dintre aciditatea lamaii, prospetimea mentei si lejeritatea castravetilor este racoritoare si inaltatoare. Daca vrei ca limonada ta sa fie mai putin acida, adauga la ea cuburi de gheata si putin zahar sau miere.

Suc de fructe de padure

Acesta  este o bautura grozava de vara pentru iubitorii de fructe de padure. Luati fructele  de padure proaspete sau dezghetate (orice doriti), zdrobiti-le, amestecati cu apa rece, adaugati in amestec zahar sau indulcitor, frunze de menta proaspata si cuburi de gheata. Se va dovedi o bautura parfumata si dulce, cu note de prospetime de menta.

Publicitate

Ceai cu gheata cu piersici si busuioc

Acest ceai cu gheata parfumat va atrage cu siguranta iubitorii de combinatii de arome neobisnuite. Taiati piersicile in felii de marime medie (se lasa cateva felii pentru servire) si puneti-le intr-o cratita, adaugand 600 de mililitri de apa si zahar. Aduceti amestecul la fierbere, apoi reduceti focul si fierbeti piersicile pana cand zaharul este complet dizolvat.  Pune acolo si cateva frunze de menta si busuioc. Acoperiti oala  cu un capac, lasati bautura sa se infuzeze timp de zece minute, strecurati si turnati intr-un vas convenabil. Raciti bautura la temperatura camerei si puneti-o la frigider. Serveste ceaiul cu cuburi de gheata si felii de piersici ramase.

Apa cu citrice

Pentru cunoscatorii de simplitate maxima, apa cu citrice si menta poate fi cea mai buna bautura de vara. Adaugati felii de lamaie, portocala si grapefruit, frunze de menta si  castraveti intr-un decantor cu apa rece si lasati bautura sa infuzeze putin. Datorita citricelor si castravetilor, apa va capata un gust placut proaspat  acrisor.

Citeste si articolul :   Produse diuretice pentru scaderea in greutate si scaderea tensiunii arteriale

Cocktail de busuioc si  pepene verde

Intr-un blender, combinati pulpa de pepene fara samburi, cateva frunze de busuioc proaspat, sucul de la jumatate de lime si cuburi de gheata. Daca amestecul este prea gros si neindulcit, adauga putin zahar si apa rece. Se toarna in pahare, se orneaza cu frunze de menta sau busuioc si se  savureaza.

Publicitate

Autor