Iata cele 5 alimente pe care le consumi la momentul nepotrivit! Iti dauneaza sanatatii!

Cele 5 alimente pe care le consumam la momentul nepotrivit

Lapte

Cel mai bun moment pentru a  manca: seara

Deoarece laptele contine triptofan, un aminoacid care te ajuta sa adormi, este adesea recomandat sa-l bei noaptea. In plus, elibereaza serotonina, un hormon care  iti da o stare de bine . Cu toate acestea, este mai bine sa consumati lapte de migdale, care contine si acest aminoacid, decat laptele de vaca, din cauza compozitiei acestuia din urma. Intr-adevar, contine, printre altele, lactoza care provoaca tulburari digestive la varsta adulta.

Cel mai nepotrivit moment pentru a  manca: dimineata

Publicitate

Dimineata este un moment in care corpul nostru este activ, iar laptele este un aliment greu de digerat si ajuta la somn. Prin urmare, nu este recomandat sa-l bei dimineata. In plus, prefera laptele vegetal, o alternativa sanatoasa la laptele de origine animala.

Zahar

Cel mai bun moment pentru a  manca: dimineata

Majoritatea alimentelor care contin zahar ar trebui consumate de preferinta dimineata. Asta pentru ca zaharul este folosit ca si  combustibil energetic, mai ales in cazul fructelor, care contin si vitamine si fibre, sau chiar zahar natural precum mierea.

Citeste si articolul :   Sase alimente care pot incetini imbatranirea creierului

Cel mai nepotrivit  moment pentru a manca: seara

Zaharul, ca si grasimea, nu este recomandat noaptea deoarece organismul este in repaus. Prin urmare, metabolizeaza diferit alimentele si le depoziteaza mai usor in zonele grase.

Branza

Cel mai bun moment pentru a o manca: in timpul zilei

Oferind calciu si proteine, o bucata de branza pentru micul dejun, gustare sau pranz ofera un plus de energie pentru zi, in acelasi timp potolind senzatia de foame. Cu toate acestea, asigurati-va ca mancati o cantitate rezonabila, avand in vedere continutul de calorii.

Cel mai nepotrivit  moment pentru a o manca: seara

Poate ingrasa si poate bloca arterele pe termen lung deoarece este bogata in lipide .

Leguminoase

Cel mai bun moment pentru a  manca: seara

Fiind bogate in fibre, leguminoasele (linte, naut, fasole etc.) ajuta digestia, motiv pentru care sunt recomandate la ora cinei. In plus, contin nutrienti esentiali pentru organism si sunt adesea o sursa de antioxidanti, ajutand la eliminarea toxinelor.

Citeste si articolul :   Cinci motive bune pentru a manca miere in loc de zahar

Cel mai rau moment pentru a  manca: dimineata

Dimineata nu este cel mai bun moment pentru a consuma legume, dar le puteti manca in timpul zilei. Cu toate acestea, asigurati-va ca aveti un consum moderat de leguminoase pentru a nu suferi de tulburari digestive precum balonarea.

Fructele

Cel mai bun moment pentru a manca: in timpul zilei

Fructele fac parte dintr-o dieta variata si echilibrata deoarece contin fibre, vitamine si nutrienti care maresc energia, imbunatatesc tranzitul intestinal si mentin pielea, parul si organele sanatoase. Dar, pentru a intelege pe deplin toate beneficiile fructelor, acestea trebuie consumate la momentul potrivit, adica la micul dejun, la gustare sau la pranz.

Cel mai nepotrivit  moment pentru a manca: seara

Avand in vedere compozitia fructelor, nu este recomandat sa le consumam noaptea deoarece nu ardem glucoza in mod corespunzator. Intr-adevar, organismul fiind in repaus, nu va stoca decat pe acestea din urma, provocand apoi cresterea in greutate, si patologiile rezultate pe termen lung.

Autor