Cele mai bune opt alimente pentru protectia impotriva accidentului vascular cerebral

Ajustandu-ti dieta in functie de prioritatile sanatoase, poti reduce semnificativ riscul unei boli atat de periculoase precum un accident vascular cerebral, spun oamenii de stiinta.

Oamenii de stiinta recomanda sa includeti cu siguranta mai multe produse in meniul dvs.

De trei ori pe saptamana, dupa cum arata studiile stiintifice, trebuie sa mancati peste de mare – de exemplu, hering, macrou. Acest obicei reduce riscul de accident vascular cerebral cu 27%. Acizii grasi care fac parte din peste sunt folositi de organism pentru a intari peretii vaselor de sange. De asemenea, reduc probabilitatea aparitiei cheagurilor de sange.

Un alt produs recomandat de oamenii de stiinta pentru prevenirea accidentului vascular cerebral sunt  fulgii de ovaz. Potrivit medicilor, fulgii de ovaz absorb  in mod eficient grasimea, curatand astfel vasele de sange si arterele. Din acelasi motiv, este benefic sa consumi alimente care contin fibre.

Publicitate

In plus, afinele protejeaza eficient impotriva accidentului vascular cerebral. Se distinge prin continutul de substante antioxidante care pot proteja vasele de sange de deteriorarea celulelor. Afinele sunt recomandate de oamenii de stiinta pentru a preveni nu numai accidentul vascular cerebral, ci si tulburarile neurodegenerative.

Bananele sunt, de asemenea, numite de experti un „superaliment pentru accident vascular cerebral”. Faptul este ca bananele contin o concentratie crescuta de potasiu – patru fructe sunt suficiente pentru a acoperi doza zilnica. Datorita potasiului, vasele devin mai rezistente.

Citeste si articolul :   Sumac: cum se foloseste si ce beneficii are ?

Nucile  si migdalele sunt foarte „placute” – utilizarea acestor nuci le elibereaza efectiv de excesul de colesterol. In plus, vitamina E continuta in migdale previne formarea placilor de ateroscleroza. Medicii recomanda sa consumati pana la zece nuci pe zi.

Bea lapte pentru a-ti creste protectia personala impotriva accidentului vascular cerebral. Potrivit cercetarilor stiintifice, persoanele care consuma 2 pahare de lapte pe zi isi reduc riscul de accident vascular cerebral la jumatate. Laptele este o sursa de potasiu, magneziu, calciu, care scad in mod natural tensiunea arteriala.

Nu uita de ciocolata. Potrivit concluziei oamenilor de stiinta de la Institutul Stockholm, consumul regulat de ciocolata cu un nivel ridicat de boabe de cacao reduce riscul de accident vascular cerebral cu 17%.

Publicitate

Publicitate

Autor