Fructe „de iarna” care pot proteja impotriva racelilor

In timpul iernii, este necesar sa se manance fructe de sezon – utilizarea lor protejeaza organismul in sezonul periculos al virusilor si al racelilor. Citricele si rodiile sunt deosebit de bune ca protectori pentru sanatate, conform medicului Victoria Savitskaya.

In sezonul racelilor si gripei, potrivit expertului, trebuie sa consumi  citrice. Potrivit specialistului, aceste fructe de iarna nu sunt deloc un panaceu pentru toate afectiunile. Cu toate acestea, vitamina C, continuta in toate citricele fara exceptie, ajuta la intarirea sistemului imunitar si creste astfel protectia impotriva bolilor de iarna.

– Citricele de iarna – portocale, lamai, grapefruit – contin acid ascorbic, precum si o cantitate mare de vitamine A, PP, B, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, sodiu. Adultii le pot consuma zilnic. Este mai bine ca copiilor sa li  sa dea mai intai cateva felii de mandarina si sa urmareasca reactia corpului pentru cateva zile,  – a recomandat Savitskaya.

Citricele de iarna sunt utile si ca sucuri. Deci, de exemplu, medicul a sfatuit sa foloseasca grapefruit proaspat dimineata sau cu o ora inainte de culcare – aceasta bautura, pe langa intarirea sistemului imunitar, stimuleaza organismul sa arda in mod activ caloriile. In timpul zilei de lucru din sezonul de iarna, este foarte benefic sa bei suc de portocale: potrivit expertului, imbunatateste performanta mentala, intareste sistemul nervos si creste rezistenta la stres.

In plus, in sezonul de iarna al racelilor si gripei, trebuie sa mananci in mod regulat rodii, a spus medicul. Aceste fructe de iarna sunt o comoara de vitamine A, E si C, precum si alte oligoelemente importante pentru sanatate. Rodia are un efect benefic asupra hematopoiezei, trebuie consumata cu hemoglobina scazuta, cu anemie. In plus, rodia este un antidepresiv natural. Consumul de rodie cu seminte poate ajuta la restabilirea si mentinerea echilibrului hormonal.

Citeste si articolul :   Mihaela Bilic: ”Asistam la o explozie a bolilor autoimune, iar raul din viata noastra nu vine din mancare, ci din...”

Sucul de rodie are proprietati antipiretice.

Autor