Alimente care ajuta la combaterea depresiei

Daca starea ta de spirit a fost prea buna  in ultima vreme, adauga unele dintre aceste alimente in dieta ta.

Fructe de padure goji

Boabele de Goji sunt unul dintre cele mai populare superalimente care te vor face fericit si una dintre cele mai delicioase. Goji sunt pline cu 18 aminoacizi per portie si sunt bogate in vitamine.

Aminoacizii si vitaminele B imbunatatesc gandirea cognitiva si concentrarea mentala. De asemenea, reduc anxietatea si previn depresia.

Fructele de padure

Fructele de padure sunt bine cunoscute pentru continutul lor ridicat de omega-3 de ani de zile. Contin mai mult omega 3 decat somonul si sunt una dintre cele mai bune fructe de padure pentru inima ta.

Publicitate

De asemenea, sunt bogate in vitamine B pentru creier si sarace in zahar.

Cacao

Ciocolata este un aliment binecunoscut pentru cresterea endorfinelor si reducerea stresului. Cacao este forma neprocesata de ciocolata si contine mai mult magneziu.

Citeste si articolul :   Dr. Agapkin a vorbit despre cel mai periculos obicei al hipertensiunii

Magneziul reduce stresul, previne depresia, durerile de cap si chiar trateaza simptomele sindromului premenstrual.

Nuca de cocos

Grasimile sanatoase de nuca de cocos pot avea un efect mare asupra starii de spirit! Dar este de remarcat faptul ca grasimile din nuca de cocos sunt saturate si cresc nivelul de colesterol si contribuie la aparitia bolilor de inima.

Spirulina

Spirulina este o alga marina cunoscuta pentru continutul incredibil de ridicat de vitamina B12! Vitamina B12 ajuta la imbunatatirea metabolismului si reduce stresul.

Spirulina contine, de asemenea, aminoacizi si proteine. Proteinele ajuta la reducerea anxietatii, la prevenirea depresiei si la cresterea concentratiei mentale.

Toate aceste superalimente nu sunt ieftine, dar sunt incredibil de apreciate in dieta si merita incercate daca poti.

Publicitate

Publicitate

Autor