Beneficiile frunzelor de dafin

Oboseala, anxietate, infectie si tulburari digestive, acestea sunt cele mai frecvente probleme cu care ne confruntam astazi. Din fericire, Mama Natura este mereu in slujba bunastarii noastre. Tot ce trebuie sa faci este sa arzi o frunza de dafin in casa ta si sa observi toate beneficiile acesteia pentru sanatate.

1 – Combate stresul si oboseala: Aceasta planta este foarte eficienta in managementul stresului. Are efect relaxant, scade tensiunea arteriala, favorizeaza somnul si relaxeaza muschii. Pentru a beneficia de efectul sau antistres, ia o frunza de dafin uscata si arde-o in dormitorul tau sau in camera ta preferata de acasa.Nu stati in  camera timp de aproximativ zece minute. Cand te intorci, inspira adanc din frunza de dafin. Veti observa o atmosfera calma creata de eliberarea unei esente de plante.

2 – Eliberati caile respiratorii: Frunzele de dafin contin mircen si eugenol care, atunci cand sunt arse, pot curata plamanii si usura respiratia. De asemenea, puteti incerca sa va masati pieptul cu ulei de dafin, aceasta este o modalitate excelenta de a trata astmul si unele alergii. Frunzele de dafin ofera ameliorarea tusei, bronsitei, sinuzitei si afectiunilor asemanatoare gripei.

Citeste si articolul :   Proprietatile benefice ale caiselor

3 – Regenereaza pielea si parul: Dafinul  hraneste si catifeleaza pielea si reface pelicula hidrolipidica a epidermei. O aplicare locala a amestecului de ulei de dafin si ulei de jojoba ajuta la curatarea pielii si scalpului gras. Acest amestec ajuta la dezinfectarea ranilor si la calmarea iritatiilor pielii. In plus, frunzele de dafin pot fi folosite pentru masaj si ca apa de clatire pentru a combate matreata si a face parul sa straluceasca.

Publicitate

4 – Impotriva diabetului: Sunt foarte eficiente in lupta impotriva diabetului de tip 2. Un studiu publicat de Universitatea de Agricultura din Pakistan, a aratat ca consumul a 3 grame de foi de dafin pe zi poate scadea glicemia. Frunzele de dafin pot, de asemenea, sa scada nivelul colesterolului si al trigliceridelor.

5 – Imbunatateste digestia: In infuzie, frunzele de dafin pot fi folosite pentru a lupta impotriva flatulentei, a reduce spasmele, balonarile, digestia dificila (gustul lor amar favorizeaza secretia de bila). Aceasta planta este perfecta pentru combaterea arsurilor la stomac rezultate din digestia necorespunzatoare .

Citeste si articolul :   9 motive bune pentru a manca spanac

6 – Ajuta sanatatea inimii: Frunzele de dafin contin acid cafeic, care este un compus organic care intareste capilarele din inima. De asemenea, scad nivelul colesterolului. Aceasta planta regleaza circulatia sangelui si, prin urmare, limiteaza riscul de hemoragii cerebrale.

7 – Lupta impotriva inflamatiei articulatiilor: In 2003, un studiu a aratat ca frunza de dafin are proprietati antiinflamatorii care ajuta la ameliorarea durerii. Uleiul esential de dafin poate fi folosit local pentru a trata durerile articulare, artrita, reumatismul, entorsele si muschii innodati. Frunzele de dafin pot fi folosite si ca infuzie.

8 – Calmeaza infectiile tractului urinar: Frunzele de dafin au proprietati antiseptice, antibacteriene, antifungice, antivirale, antiinflamatorii , care ajuta la eliminarea infectiilor si a toxinelor. De asemenea, sunt cunoscuti pentru proprietatile lor diuretice.

Publicitate

Autor