Sorin Cimpeanu, vesti de ultima ora pentru parinti, elevi si profesori. Ce se intampla cu scolile incepand de luni

Incepand cu ziua de luni, 8 noiembrie, activitatea scolara va fi reluata, dar dupa noi criterii. Ministrul interimar al Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat cine va putea participa fizic la cursuri.

Potrivit ministrului, scoala va incepe pe 8 noiembrie pentru toti elevii, atat de la invatamantul de stat cat si de la cel privat. Scoala si gradinita incep, luni, pentru toti copiii, iar orele se vor tine fizic acolo unde rata de vaccinare e mai mare de 60%, a declarat, vineri, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

„1,8 milioane de elevi vor incepe scoala fizic, este o cifra estimativa, din cei peste 2,9 milioane de elevi si prescolari. Scolile care au o rata de vaccinare sub 60 la suta vor incepe scoala in sistem online”, a declarat Sorin Cimpeanu.

Campeanu a mentionat ca se pregateste modificarea Ordinului ministrului Educatiei si ministrului Sanatatii .

Publicitate

„Este pregatit pentru semnare al treilea ordin care se refera la modalitatea de inceperea scolii. Pentru ca scoala va incepe pentru toti elevii si pentru toti copiii din gradinita in data de 8 noiembrie, ma refer aici la invatamantul de stat si invatamantul privat. Este in curs de derulare sedinta Comitetului National pentru situatii de urgenta prin care se propune modificarea Ordinului ministrului Educatiei si ministrului Sanatatii in acest sens.

In foarte scurt timp va fi validata propunerea, ordinul va fi semnat si va fi transmis catre Monitorul Oficial in vederea publicarii astazi, cat mai curand posibil, in asa fel incat pe parcursul acestei zile se poate exista sedintele de consiliu de Administratie in fiecare scoala”, a declarat Sorin Cimpeanu.

Citeste si articolul :   Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment: Ordonanta de urgenta pentru anul scolar 2020-2021

Exceptia de la regula anuntata de Sorin Cimpeanu este ca, acolo unde sunt profesori in carantina sau infectati sau unde sunt probleme de infrastructura, scoala poate face cerere pentru ore online chiar daca are rata de vaccinare peste 60%.

„Incepand de astazi, rata de vaccinare la nivelul fiecarei unitati de invatamant va fi afisata pe site-ul fiecarui ISJ/ISMB. (…) In Bucuresti aproape 70% din scoli aveau rata de vaccinare peste 60%. Astazi se va actualiza lista. Rata de vaccinare este cea mai mare in randul liceelor, apoi urmeaza gradinitele si pe ultimul loc sunt scolile gimnaziale. Ramane posibilitatea de a ramane in online chiar daca scoala are o rata de vaccinare de peste 60%”, a mai spus ministrul interimar.

Pentru Bucuresti, ministrul Educatiei a anuntat ca peste 400 de scoli si gradinite aveau o rata de vaccinare de peste 60%.

„Vineri, erau 441 de scoli si gradinite, private si de stat, care aveau o rata de vaccinare mai mare de 60%”, a mai spus Sorin Cimpeanu.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Anuntul Ministrului de Finante! Ce se intampla cu pensiile si salariile

Ministrul Educatiei, despre organizarea tezelor.

„Elevii claselor a VIII-a au cu o teza mai putin, iar cei din clasele de liceu de la patru teze cate aveau sa ajunga la trei teze, cu exceptia celor din invatamantul profesional care aveau deja trei teze. Clasele V-VII vor avea teze la matematica si romana. Ordinele de ministru au fost semnat si transmise la Monitorul Oficial”, a spus ministrul Educatiei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.