Surse: Cine va fi noul ministru al Educatiei?

Potrivit informatiilor, in locul lui Sorin Cimpeanu la ministerul Educatiei ar urma sa fie numita Ligia Deca, in prezent consilier Prezidential in Departamentul Educatie si Cercetare (Administratia Prezidentiala).

„Cel mai probabil, in locul lui Sorin (Cimpeanu – n.r.) va fi numita Ligia Deca”, au spus pentru MEDIAFAX surse politice.

Sorin Cimpeanu si-a anuntat demisia din functia de ministru, joi seara, pe contul sau de facebook, subliniind ca demisioneaza din proprie initiativa. Initial, el a respins acuzatiile de plagiat care-l vizau conform anchetei publicate de jurnalista Emilia Sercan.

Potrivit informatiilor, Sorin Cimpeanu urma sa fie schimbat din functie, astfel ca el a anuntat in avans ca va demisiona.

Cine este Ligia Deca?

Ligia Deca, nascuta in 1982, este doctor in stiinte politice, titlu acordat in 2016 de catre Universitatea din Luxemburg si absolventa a unui program postdoctoral la New Europe College.

In perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionand procesul de organizare a Conferintei ministrilor educatiei din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012).

Citeste si articolul :   Mesajul lui Klaus Iohannis de Pastele Catolic: Puterea credintei noastre ne uneste sufleteste

In perioada 2012-2015, a fost expert in domeniul politicilor publice in cadrul Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii si cadru didactic asociat la Universitatea de Vest Timisoara (2014-2015) si SNSPA (2019-2021).

Autoare si coautoare a numeroase articole si studii publicate in reviste de prestigiu din domeniul politicilor educationale, cu o activitate stiintifica ce a vizat subiecte variate, de la internationalizarea educatiei superioare la practicile educationale de adaptare la contextul pandemiei COVID-19, Ligia Deca a colaborat, in calitate de expert, cu EQAR, DAAD, Consiliul Europei, Comisia Europeana etc.

In 2014, a fost invitata sa faca parte din Grupul de Experti „Stiinta in educatie” infiintat la initiativa Comisiei Europene. In perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright in Romania.

Ligia Deca a fost numita Consilier de Stat la data de 29 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019, a fost numita in functia de Consilier Prezidential. Sorin Cimpeanu a demisionat, joi, din functia de ministru al Educatiei.

Citeste si articolul :   Bilant COVID: 3.188 de cazuri noi si 32 de decese

„Am decis, din proprie initiativa, sa demisionez din functia de ministru al educatiei”, transmite el.

Premierul Nicolae Ciuca anunta ca i-a acceptat demisia lui Sorin Cimpeanu de la Ministerul Educatiei si-i multumeste acestuia pentru „proiectele demarate in beneficiul sistemului de educatie”. El spune ca urmeaza consultari pentru nominalizarea altui ministru al Educatiei.

Autor