Vladimir Putin a semnat in miez de noapte

Vladimir Putin a semnat decretele de recunoastere a ”independentei” regiunilor Zaporojie si Herson din Ucraina.

La miez de noapte, Vladimir Putin a semnat decretele de recunoastere a “independentei” regiunilor Zaporojie si Herson din Ucraina.

„Ordon recunoasterea suveranitatii si independentei de stat a regiunilor Herson si Zaporojie, situate in sudul Ucrainei”, scrie in decretele prezidentiale semnate, joi seara, de Vladimir Putin.

Kremlinul va gazdui vineri, de la ora 12.00 GMT, o ceremonie speciala in care va fi oficializata anexarea regiunilor ucrainene Donetk, Lugansk, Herson si Zaporojie la Rusia. In cadrul acelei ceremonii, Vladimir Putin va tine „un discurs substantial”, a anuntat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, relateaza agentia de presa AFP.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a explicat la Antena 3 ce inseamna acest lucru si ce urmeaza sa faca presedintele rus.

”Nimic bun nu urmeaza. Practic, prin aceste confirmari, in acest moment se blocheaza orice fel de varianta de negociere cu Federatia Rusa pentru o solutie de pace in ceea ce priveste conflictul din Ucraina.

Citeste si articolul :   Vremea schimba foaia de Florii. Vremea 19 aprilie - 2 mai 2021.

Daca va semna, si este aproape sigur ca acest lucru se va intampla, si decretele privind integrarea celorlalte doua regiuni din estul Ucrainei, practic 15% din teritoriul Ucrainei, adica aproximativ o zona locuita de 4 milioane de cetateni, ar urma sa fie anexata statului rus. Federatia Rusa in acest moment a si-a exercitat suveranitatea si a considerat a fi legitim sa aiba frontiere care ocupa un sfert din teritoriul Ucrainei.

Moscova considera ca, in acest moment, prin aceasta gestica, transforma interventia in Ucraina intr-un razboi de aparare a teritoriului national. Si, evident, paradigma din acest punct de vedere va fi diferita, pentru ca, asa cum rezulta din strategia de securitate nationala a Federatiei Ruse, chiar in conditiile in care ar urma un atac militar conventional asupra teritoriului sau suveranitatii Federatiei Ruse, raspunsul poate fi unul nuclear”, a declarat Cristian Diacones

Autor