Ministrul Educatiei, anunt despre deschiderea scolilor: Vor fi cinci situatii

Sorin Cimpeanu, Ministrul Educatiei, a declarat ca o decizie finala privind redeschiderea scolilor va fi luata in cursul zilei de 2 februarie. Cimpeanu a mentionat cele cinci categorii de elevi si profesori care vor continua sa faca ore online chiar si in situatia in care scolile se vor deschide din data de 8 februarie.

De asemenea, Ministrul a mentionat ca desi scenariul hibrid a fost eliminat, orele online vor fi grupate, acolo unde se impune.

Vor fi cinci situatii in care elevii vor face cursuri hibrid sau online

“Desi scenariul hibrid fusese eliminat, el va functiona pentru elevii sau profesorii cu vulnerabilitati, care nu vor putea merge fizic in scoli”, a punctat Cimpeanu.

Ministrul a mai spus ca doar trei state membre UE, Germania, Danemarca si Portugalia nu au dechise gradinitele si scolile primare.

Publicitate

Cele cinci categorii de profesori si elevi care vor face cursurile tot de acasa si daca se deschid scolile

elevii care au vulnerabilitati medicale

elevii care prezinta simptome de Covid

elevii care au apartinatori in familie cu vulnerabilitati

profesorii cu vulnerabilitati medicale

profesorii care prezinta simptome de Covid

”Programul orar trebuie realizat de scoala astfel incat elevii sa aiba orele online grupate. Acest lucru este valabil doar in ipoteza in care se va decide ca elevii sa revina in scoli din 8 februarie. Concret, profesorul de matematica ce are interdictie de a veni fizic la scoala isi va tine orele de matematica grupate in aceeasi zi a saptamanii, pentru a nu fi pusi elevii in situatia de a avea ora online de la 8 la 9 si apoi celelalte ore la scoala”, a explicat ministrul Educatiei.

Anterior, acesta anuntase patru situatii in care poate functiona in continuare scoala online.

“Scenariul hibrid este eliminat din optiunile sistemice, dar nu poate fi eliminat pentru acei copii care trebuie sa stea acasa si trebuie sa aiba acces la invatatura”, a mai declarat Ministrul Educatiei.

Ministrul Educatiei, despre situatia din scoli.

“Situatia pentru cele 26.471 de cladiri in care se deruleaza actul didactic, cladiri in care functioneaza camine-cantina si cladiri in care functioneaza sali de sport este urmatoarea: putin peste 15% au autorizatie de securitate la incendiu, aproape 20% dintre aceste cladiri sunt in curs de obtinere a acestor autorizatii, aproape 50%, conform legii, nu necesita autorizatie, iar 15% sunt cladiri scolare care necesita autorizatie de securitate la incendiu si care nu au autorizatie si nici macar nu sunt in curs de obtinere. Lipsa avizelor sau lipsa autorizatiilor nu impiedica scolile sa se concentreze pe actiunile de preventie pentru securitatea la incendiu, lucru pe care o sa il aducem in atentia inspectoratelor scolare si autoritatilor locale cum maxima apasare”, a spus Ministrul Educatiei.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.