Alexandru Arsinel s-a stins din viata! Anuntul facut de fiul actorului

A murit Alexandru Arsinel. Actorul s-a stins din viata, azi, la varsta de 83 de ani.

Alexandru Arsinel a murit azi la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, unde se afla internat de doua saptamani. Marele actor roman a fost foarte bolnav in ultima perioada.

Actorul fusese recent internat intr-un centru specializat de ingrjiri paliative, dupa ce starea sa de sanatate s-a deteriorat rapid. Chiar angajatii centrului au fost cei care au solicitat ca Alexandru Arsinel sa fie transferat la spital pentru a putea primi ingrijiri medicale de specialitate.

Informatia a fost confirmata in exclusivitate pentru FANATIK de fiul acestuia, Bogdan. “Da, este adevarat!”, a declarat Bogdan Arsinel.

Alexandru Arsinel s-a confruntat, in ultimii ani, cu numeroase probleme serioase de sanatate.

Alexandru Arsinel s-a nascut acum 83 ani, in satul Dolhasca din regiunea Baia a Regatului Romaniei atunci, pe 4 iunie 1939, acum judetul Suceava.

Al Doilea Razboi Mondial i-a marcat copilaria cu bombardamente, saracie si foamete. Familia nu era una instarita. Cand parintii gaseau, si puteau!, sa cumpere lapte, copii – Arsinel a mai avut o sora si un frate – primeau pe rand, fiecare in cate o zi, cate o cana, dimineata… Iar hainele treceau de la cel mai mare la cei mai mici.

Citeste si articolul :   Inca o lovitura pentru AUR. CCR a decis

„In perioada foametei, cand totul se dadea pe puncte – si mancare, si imbracaminte – neavand materiale din care sa ne faca vesminte noi, mama lua cate o haina de-a fratelui meu, care ii ramasese mica, o intorcea pe dos, mi-o carpea si mi-o facea ca noua” – Alexandru Arsinel in cartea „Stela Popescu si Alexandru Arsinel. O pereche fara pereche”

„Armamentul ramas dupa razboi reprezenta jucaria noastra. Mergeam pe malul Somuzului, sapam o groapa, puneam gloantele inauntru, dadeam foc si va imaginati cat de incantati eram de zgomotul care se auzea” – Alexandru Arsinel in cartea „Stela Popescu si Alexandru Arsinel. O pereche fara pereche”

Nimic nu anunta in copilaria sa viitorul actor de mare succes. I se spunea „Mutu”, „Buflea” sau „Haplea”, a fost gurmand de mic si chiar el povestea in cartea amintita ca aceste porecle il caracterizau perfect.

„Eram gras, nu scoteam o vorba ca nu cumva sa rada lumea de mine. Totusi, elev fiind la Scoala tehnica, profesorul de romana mi-a incredintat un rolisor (eram un june-prim care trebuia sa se insoare cu fata presedintelui „colectivei”) intr-o piesa de teatru care m-a salvat de la repetentie. Dupa ce m-a vazut jucand, profesorul de rusa m-a trecut clasa” – Alexandru Arsinel in cartea „Stela Popescu si Alexandru Arsinel. O pereche fara pereche”

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Cand va fi atins varful de epidemie de coronavirus in Romania. Anuntul facut de Ministrul Sanatatii

Tata l-a vrut „ciocanar la CFR”, mama l-a trimis la „Teatru”

Tatal sau lucra la CFR si ar fi vrut ca fiul sa-i urmeze in meserie. Numai ca fiul n-a intrat la Facultatea de Constructii in 1957 si… sa-l lasam pe el sa spuna ce a urmat.

„Nu va pot descrie cate cruci si Dumnezei am primit de la tata! In afara de injuraturi, mi-a pregatit si o surpriza. M-a trezit a doua zi de dimineata, la ora cinci: «Scoala-te, biserica ma-tii, ca te duc la Revizia de vagoane sa te fac ciocanar»”– Alexandru Arsinel in cartea „Stela Popescu si Alexandru Arsinel. O pereche fara pereche”

A intervenit mama… ca orice mama… si Arsinel n-a ajuns ciocanar, ci… figurant! In echipa de figuranti a Teatrului National din Iasi. Ajutat de un coleg al… tatalui sau! Incurcate cai ale Domnului… Ii placea grozav pe scena, dar nu i-a fost deloc usor…

„Cum majoritatea colegilor mei de figuratie, mai vechi in teatru, ma persiflau si ma tratau ca pe un nou-venit nepriceput, mi-a venit o idee: ce-ar fi ca eu sa intru la IATC si «astia» nu? Am inceput sa ma pregatesc de unul singur, invatand toate monoloagele din piesele in care jucam ca figurant…” – Alexandru Arsinel in cartea „Stela Popescu si Alexandru Arsinel. O pereche fara pereche”

Citeste si articolul :   Alexandru Arsinel si sotia sa, internati la spital cu COVID

In anul 2017, actorul a fost internat pentru probleme cardiace, atunci cand i-a fost montat un stent pe o artera a inimii. De asemenea, el era diagnosticat cu diabet zaharat si hipertensiune arteriala.

Autor