Un veteran in virsta de 99 de ani a strans 6,4 milioane de lire sterline plimbandu-se in gradina

Tom Moore, un veteran de razboi in varsta de 99 de ani a devenit o celebritate, strangand donatii de cel putin 6,4 milioane de lire sterline pentru a sprijini serviciul de sanatate din Marea Britanie in criza coronavirusului, plimbandu-se in gradina sa, relateaza Reuters.

Capitanul in retragere Moore, care foloseste un cadru pentru a se deplasa, dupa ce si-a rupt soldul, si-a stabilit tinta de a merge cei 25 de metri in jurul gradinii sale de 100 de ori inainte de a implini 100 de ani, la sfarsitul acestei luni.

Povestea i-a emotionat pe britanici, obositi de valul masiv de stiri sumbre. Pana in prezent, peste 12.000 de persoane cu COVID-19 au murit in spitale britanice, al cincilea cel mai afectat stat la nivel mondial.

Publicitate

Moore isi propusese initial sa stranga 500.000 de lire sterline, dar tinta a fost depasita pe masura ce atentia mass-media de pe tot globul s-a indreptat spre gradina sa din Bedfordshire, centrul Angliei.

Ginerele sau, Colin Ingram, a spus ca Moore a vrut sa dea ceva inapoi dupa ce a primit ingrijiri bune de la Serviciul National de Sanatate (NHS), cand si-a rupt soldul, in urma cu doi ani, si in vizitele ulterioare la spital.

Moore, purtand medaliile dobandite ca ofiter in Asia in cel de-al Doilea Razboi Mondial, a aparut la emisiunile de stiri din Marea Britanie si pe primele pagini ale ziarelor.

Strangerea de fonduri pentru NHS i-a oferit lui Moore un nou impuls in viata, spune ginerele sau, iar veteranul nu are de gand sa se opreasca, chiar daca urmeaza sa-si atinga tinta de 100 de ture joi dimineata.

„Daca publicul doreste sa doneze in continuare, va continua sa mearga”, a spus Ingram.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.