Agentiile de turism vor introduce avansul pe pachetele de vacanta intr-o aplicatie a Ministerul Economiei

Agentiile de turism vor fi puse sa introduca avansul incasat pentru pachetele turistice intr-o aplicatie a Ministerului Economiei, a anuntat, miercuri, ministrul Virgil Popescu.

Ministrul Virgil Popescu a spus, in sedinta de Guvern, ca se lucreaza la o noua aplicatie informatica prin care sa se rezolve doua lucruri. Primul este acela de a inregistra toti producatorii de materiale de dispozitive sanitare in aplicatia Ministerului Economiei si a doua aplicatie, cu acelasi sistem, sa se inregistreze absolut toti agentii economici din zona turismului, in special agentiile de turism.

Astfel, agentiile de turism vor introduce in sistem avansurile pe care le-au incasat de la clienti si platile pe care le-au facut, corespunzatoare avansurilor catre partenerii externi pentru pachetele de vacanta incasate in avans.

„Noi avem o centralizare. Ei sunt obligati sa raporteze la nivelul fostului Minister al Turismului dar vrem sa ne asiguram ca si acele raportari care au fost facute si din care rezulta niste solduri neachitate din costul pachetelor de vacanta din cursul anului 2019 sunt cu adevarat reale si vrem sa le mai certifice inca o data”, a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.