Perne patate de transpiratie? Trucul secret pentru a le curata in 2 minute

Ingrijirea lenjeriei de pat este esentiala pentru a garanta un somn bun. Daca este indicat sa va schimbati cearsafurile in fiecare saptamana, pernele nu mai pot astepta si trebuie curatate la fiecare 6 luni, minim. Adevarate zone de reproducere pentru bacterii si acarieni, este, de asemenea, indicat sa le inlocuiesti o data la trei ani.

Ce truc sa adopti pentru a scapa de petele de transpiratie de pe perne?

Fluidele corporale care trec zilnic prin materialul pernei tale sunt principalii vinovati pentru ingalbenirea lor. Datorita acestui truc simplu si eficient, te vei putea bucura de perne curate, albe si parfumate.

Amesteca ulei de arbore de ceai si bicarbonat de sodiu pentru a albi pernele

Una dintre cele mai eficiente metode de indepartare a petelor galbene de pe o perna este combinarea a doua ingrediente esentiale: bicarbonat de sodiu si ulei esential de arbore de ceai. Pe de o parte, bicarbonatul de sodiu va curata si va indeparta petele incapatanate de pe tesaturi, pe de alta parte, uleiul esential de arbore de ceai poate dezinfecta in profunzime perna. Pentru a face acest lucru, pur si simplu amestecati intr-un recipient, 100 g de bicarbonat de sodiu si o lingura de ulei esential, inainte de a aplica amestecul pe perna. Se lasa sa actioneze aproximativ 45 de minute. Odata trecut acest timp, frecati energic suprafata tesaturii inainte de a o pune in masina de spalat.

Citeste si articolul :   Aceasta bautura este un antibiotic puternic

Alte sfaturi pentru albirea pernelor ingalbenite

Pe langa sfatul anterior, pot fi luate in considerare si alte solutii pentru a mentine pernele si a le reinvia culoarea alba. Indiferent de ingredientul pe care il alegeti pentru spalare, ar trebui sa verificati in prealabil eticheta rufelor.

Curatati pernele cu un amestec de peroxid de hidrogen si lamaie

Un alt truc pentru a curata si a albi pernele ingalbenite este sa amesteci lamaia cu peroxid de hidrogen. Pentru a face acest lucru, scufundati pernele intr-un volum mare de apa fierbinte. Apoi adaugati sucul de la 10 lamai si apoi dublati acest volum in peroxid de hidrogen. Peroxidul de hidrogen, folosit adesea pentru a deschide parul, va produce acelasi efect asupra tesaturilor de perna. Sucul de lamaie va avea o putere mare de albire si antibacteriana. De asemenea, va lasa un miros dulce de citrice pe perna.

Spalati pernele ingalbenite cu percarbonat de sodiu

La fel ca bicarbonatul de sodiu, percarbonatul ajuta la albirea pernelor patate de transpiratie. Adauga o jumatate de cana din acest detergent in rufele tale obisnuite, in compartimentul masinii de spalat rufe dedicat acestui scop. Aceasta pulbere alba este un excelent agent de albire. Va completa perfect actiunea rufelor tale si va albi pernele eliminand toate mirosurile neplacute ale transpiratiei.

Citeste si articolul :   Indepartati petele de rugina de pe podea in 10 minute cu un truc simplu

Dupa cum puteti vedea, exista o mie si una de modalitati de a scapa de petele de transpiratie de pe perne. Pentru a preveni aparitia lor, ia-ti o protectie de perna pe care o asezi intre perna si fata de perna. Acesta din urma va oferi o protectie suplimentara pentru perna dvs., mentinand-o in acelasi timp mai curata si mai alba.

Autor