8 probleme de sanatate pe care le poti rezolva cu apa cu lamaie

Unul dintre ingredientele emblematice, aclamat de un numar bun de oameni, lamaia poate fi un remediu alternativ pentru mai multe afectiuni.

Un bun remediu pentru gripa si raceala

Acest   fruct este bogat in vitamina C, care este un antioxidant valoros pentru intretinerea si protectia organismului. In plus, functioneaza intr-un mod care intareste sistemul imunitar si permite organismului sa dobandeasca proprietati antibacteriene care ii permit sa scurteze durata de viata a bolilor de iarna, cum ar fi raceala .

Buna protectie impotriva inflamatiei

Retineti ca apa cu lamaie este, in general, recomandata persoanelor cu inflamatie rezultata din anumite afectiuni, cum ar fi artrita. Potrivit unui studiu, lamaia este considerata un antiinflamator care poate reduce durerea sau umflarea genunchiului.

Un foarte bun stimulent pentru zi

Daca se intampla, intr-o dupa-amiaza frumoasa, sa nu va simtiti bine, optati pentru apa cu lamaie in detrimentul oricarei alte bauturi sau pur si simplu mirositi lamaia  care va va stimula starea de spirit si va va scadea nivelul de stres. Toate acestea fara efecte nedorite.

Faciliteaza procesul de digestie

Consumul de apa cu lamaie determina ficatul sa secrete mai multa bila. In plus, pectina continuta de lamaie, care constituie principala fibra a acestui citrice, ajuta la promovarea sanatatii intestinale bune, insa pentru aceasta ar trebui sa bei apa cu  lamaie cu pulpa ei pentru a te bucura de beneficiile sale.

Ajuta la detoxifierea organismului

Apa cu lamaie ajuta ficatul sa-si faca treaba de detoxifiere a organismului, eliminand din piele si corp  aceste deseuri toxice.

Reduce hipertensiunea arteriala

Potasiul este un mineral care face parte si din compozitia nutritiva a lamaii si care ajuta la darea unei senzatii de relaxare, ceea ce il face un bun remediu de recomandat persoanelor aflate in stres sau care sufera de probleme cardiace sau hipertensiune arteriala.

O buna prevenire impotriva pietrelor la rinichi

Se crede ca acidul citric din lamaie previne pietrele la rinichi. In plus, citratul favorizeaza, conform unui studiu, dizolvarea pietrelor la rinichi.

Citeste si articolul :   Beneficiile pentru sanatate ale frunzelor de dafin

Trateaza pielea si ajuta la mentinerea acesteia

Datorita bogatiei sale in vitamina C, lamaia este asociata, conform unui studiu, cu un aspect mai bun al imbatranirii pielii, promovand astfel productia de colagen pentru un aspect mai bun al pielii.

Publicitate

Publicitate

Autor